Откривате хлебарки във Вашата хотелската стая? Виждате строеж вместо прекрасен

...
Откривате хлебарки във Вашата хотелската стая? Виждате строеж вместо прекрасен
Коментари Харесай

С какво ни помага новата евродиректива като туристи и пътници


Откривате хлебарки във Вашата хотелската стая? Виждате градеж вместо прелестен плувен басейн? Вашият рейс или трен е просрочен и заради това сте пропуснали самолета? Вече ще можете да се възползвате от новата изцяло хармонизирана европейска инструкция за пакетните туристически пътувания, която влиза в действие от през днешния ден, 1 юли 2018 година Мрежата на Европейските потребителски центрове (ECC-Net) изяснява последните промени.

Какво се трансформира?

-Туроператорът може да усили цената до 20 дни преди старта на пакетната отмора, само че единствено при положение, че това е категорично планувано в контракта. Увеличението на цената е допустимо, когато смяна в цените на горивото, налозите или валутните курсове изисква това. От друга страна, в случай че посочените разноски се намалят, то туристите могат да изискат надлежно понижаване на цената. Ако нарастването на цената е над 8% от общата за туристическия пакет, то Вие може да се откажете от услугата, без да дължите такса за преустановяване.

-Директивата за туристическите пакетни почивки не включва използването на ваканционни жилища или жилища, които се резервират непосредствено от туроператора, без да се включва друга услуга.

-Свързаните пътувания посредством съглашения също са обект на директивата. Например: Вие резервирате полет на един уеб страница за резервации и сте препратен на различен уеб страница. На втория уебсайт резервирате хотел или наемате автомобил в границите на 24 часа. При това Вашите персонални данни се трансферират също в границите на 24 часа. След като сте сключили подобен контракт, Вие сте предпазен против неплатежоспособността на резервационния уеб страница, който става туроператор, както и против неплатежоспособността на самолетната компания и на хотела.

И още:

Отказвате се да пътувате, тъй като е изригнал вулкан или има атентат? Тогава не плащате такса! Можете да се оттеглите без наказателна клауза от контракта, когато са налице изключителни условия в мястото на идване – да вземем за пример избухва зараза, изригва вулкан или има опасност от тероризъм. В този случай уредникът ще Ви върне парите в границите на 14 дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР