Откриват ски сезона в Пампорово и Банско. Истинска зимна приказка

...
Откриват ски сезона в Пампорово и Банско. Истинска зимна приказка
Коментари Харесай

Започна ски сезона в Пампорово и Банско

Откриват ски сезона в Пампорово и Банско. Истинска зимна приказка е в Пампорово. Условията са положителни за втурване по пистите - през нощта натрупа още 20 см, температурата е -8 градуса, духа лек ветрец натрупа
Снимка: btvnovinite.bg
Взети са всички противоепидемични ограничения в курорта. Пътищата към Пампорово са почистени съвършено, обособени са и паркинги. Тази събота целодневната карта за лифтовете в курорта са на цени от 62 лева за възрастен, 49 - за младежи и 37 за деца до 12 години.

Следващата седмица ще отвори Мечи чал в Чепеларе. Българските туристи към този момент завладяват ски курорта Пампорово за коледните и новогодишните празници.

Мария Камберева е резервирала почивката за фамилията си и трите си деца още от септември.

„ Идваме от дълги години тука и това е нашето място, изискванията са прелестни, взимат се ограничения “, разяснява Мария.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Абсолютно всички ограничения са взети на територията на комплекса, имаме и устройства, които пречистват въдзуда, клиентите носят маски при настаняването, пожелаваме зелени документи при настаняване при посещаване на спа центрове и заведения за хранене също по този начин “, споделя Даяна Георгиева от маркетинг отдела на „ Пампорово “ АД.

Близо 7000 души се чака да честват Коледа и Нова година в хотелите в курорта. Чужденците се завръщат за празниците, поради въведените строги противоепидемични ограничения, споделят от курорта.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Хотелите за Коледните и новогодишните празници са цялостни на 100 %, нашите посетители са най-вече българи, само че чакаме посетители от Англия, балканските страни. Цените на празничните пакети зависят от категорията на хотела. Пакетите са закупени още на ранни записвания, тридневният пакет е от порядъка на 500 до 1400 лева, а за новогодишното меню сме избрали петстепенно меню “, споделя ресторант мениджърът Христо Маджиров.

Всички ски писти в курорта работят, на върха има над метър сняг. Лифт картите на четиричленно семейство с две деца до 10 години костват 198 лева

Първите нетърпеливи скиори и сноубордисти са към този момент и в Банско. На пистите работят всички оръдия за неестествен сняг.
Снимка: btvnovinite.bg
Цените на картите до 26 декември ще са на цените от предходния сезон, а по-късно ще има нарастване от 12%, заяви Иван Обрейков, маркетинг шеф „ Юлен “ АД.
Снимка: btvnovinite.bg
В курорта се съблюдават всички противоепидемични ограничения. В кабинковия въжен превоз се носят маски и кабинките се дезинфекцират три пъти дневно. В заведенията за хранене и кафенетата се влиза единствено със зелен документ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР