Откриват ледената пързалка пред Виенското кметство, съобщиха днес от Община

...
Откриват ледената пързалка пред Виенското кметство, съобщиха днес от Община
Коментари Харесай

Откриват ледената пързалка пред Виенското кметство

Откриват ледената пързалка пред Виенското кметство, оповестиха през днешния ден от Община Виена.

През годините " Виенската ледена фантазия " се е трансформирала в едно от най-предпочитаните места за развлечение и спорт в центъра на Виена през зимата, а мнозина професионални кънкьори са създали първите си стъпки на леда точно там.

Докато сезонът на ледените пързалки навън в доста градове към този момент завършва или просто отсъства заради изключителната епидемиологична обстановка, австрийската столица предлага още веднъж спортни занимания на чист въздух. Виенската ледена пързалка, известна като " Виенска ледена фантазия ", открива 27-ия си сезон на 19 януари и в продължение на 47 дни кънките на лед още веднъж ще завладяват площада пред Виенското кметство.

От първичните 1600 кв. м. през 1996 година пързалката беше разширена през 2019 година до 9000 кв. м на две равнища, като тази година площта ѝ ще бъде цели 9500 кв. м. Две обособени пързалки още веднъж ще зарадват най-малките и начинаещите, които може да упражняват там.

От понеделник до петък сред 10 и 16 ч. пързалката е безвъзмездна за всички виенски детски градини, занимални и учебни заведения.

Още през 2019 година " Виенската ледена фантазия " стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink дава опция да се карат кънки на високо.

В началото ледената платформа беше 880 кв. м, а тази година тя ще бъде разширена до 1150 кв. м. Организаторите приготвят и още една платформа, от която посетителите ще могат да се насладят на вълшебната панорама към криволичещите ледени пътеки, които водят през красиво осветения парк пред кметството.

Австрийската столица желае да даде опция на виенчани и гостите на града за повече спортни действия на чист въздух. Спортът навън освен покачва качеството на живот в огромния град, само че и носи изгоди за здравето на хората - както физическото, по този начин и психическото.

С новата система за билети може да се избегне скупчването на хора пред касите. Билетите може да бъдат купени онлайн, а също така по този начин се икономисват и 10 % от цената им.

На входа на пързалката всички гости ще би трябвало да показват документ за имунизация против коронавирус или преболедуване и ще бъдат регистрирани, според настоящите ограничения за сигурност.

Пързалката ще остане отворена до 6 март 2022 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР