Откриват документи за палат на Мартин Божанов в Гърция50 минути

...
Откриват документи за палат на Мартин Божанов в Гърция50 минути
Коментари Харесай

Смъртта на Нотариуса - дни преди да бъде обвиняем

Откриват документи за дворец на Мартин Божанов в Гърция
50 минути след разстрела жена му се обадила на тел. 112, стрелецът към този момент бил зад граница

В измамите взели участие адвокати 

Прокуратурата е водела следствие против Мартин Божанов – Нотариуса, било е въпрос на дни той да стане обвинен. Най-вероятно гибелта му поставя завършек на делото и приятелите от бандата му, измежду които има не един и двама юристи, могат да си отдъхнат, разясниха криминалисти. Те не са надалеч от версията, че мократа поръчка за Нотариуса може да е пристигнала от довчерашните му съучастници в измамите, които в този момент остават в сянка.

Подробности за досъдебното произвеждане заяви през днешния ден Иво Илиев, заместител гладски-прокурор на София. „ Това, което ми е знае се, че в Софийска градска прокуратура се води едно досъдебна произвеждане във връзка с активността на Мартин Божанов и то се касае за имотни измами и за пране на пари, получени от тези имотни измами, и за насила във връзка с съдии, които са гледали цивилен каузи, по които той има някакъв интерес. Той не е бил притеглен като обвинен досега, тъй като не е било завършило следствието, само че са разпитани всички очевидци, назначени са експертизи. Към това дело са присъединени и записи от правосъдни съвещания, в това число записите на госпожа Ивайла Бакалова и на Антикорупционния фонд, тъй че там се проверява огромната активност ", сподели още Илиев. Той добави, че следствието безусловно е било завършило и е било въпрос на време да бъде повдигнато обвиняване на Божанов.

От думите на прокурора не стана ясно обаче дали обвинявания по същото дело може да има към други лица, съучастници в лъжливите схеми и заканите на Нотариуса.

Днес криминалистите от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха и още един любопитен факт. Тяхната колежка от ГДБОП и брачна половинка на Нотариуса се обадила на тел. 112, с цел да заяви за убийството с 50 минути забавяне. Казала, че тогава е излязла на открито и намерила натрупа на мъжа си.  Иначе 2-3 изстрела били чути от минувачи и от охранителите на затворения баровски комплекс, само че никой от тях не се обадил в полицията. Така килърът е имал към един час, с цел да отпътува накъдето си изиска, в това число да мине и през най-близката граница със Сърбия.

„ Все още правим процесуално-следствени дейности, както и откриваме лица от близкия му кръг, с които занапред ще стартираме да работим, с цел да се ориентираме по-мащабно в житието и битието на лицето предвид на това да изведем по-коректни версии ", сподели през днешния ден шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов. Той удостовери информацията, че осъществени претърсвания и са конфискувани документи от парцели на Нотариуса, в това число и в Гърция. На въпрос какъв брой парцела има Божанов, основен комисар Николов отговори, че фиктивно е владеел много парцели, само че на негово име и на името на негови компании парцелите са единици. " До момента имаме данни за един парцел с много огромни мащаби в Гърция “, разясни той. Полицаите разкрили и къща отвън София, с която се сдобила брачната половинка Гергана Божанова и там също е имало претършуване.

7 години следствия
Назначили защита на заплашвана съдийка


Съдия Владислава Цариградска

Седем години не престават следствията на Мартин Божанов - Нотариуса в Софийска градска прокуратура по тъжби, че е заплашвал двама магистрати. Първото дело е формирано през 2017 година, когато съдията от Софийския апелативен съд Цветко Лазаров подава сигнал до Министерство на вътрешните работи и тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, че го изнудват да си даде отказ от дело на Мартин Божанов. За задачата Нотариуса и юристите от бандата му изфабрикували подправен документ, че майка на съдията има финансови връзки с едно от движимостите лица. Оказва се обаче, че са позволили идиотска неточност - на датата на договорите с майката вещото лице е в чужбина, освен това гласоподава там на парламентарните избори през март 2017 година Вместо прокуратурата за няколко месеца да внесе обвинителен акт против рекетьорите на арбитър Лазаров, през декември 2017 година делото е прекъснато.

Другото дело е от 2020 година по тъжба на съдийката от Луковит Владислава Цариградска. Тя гледа дело за контракт, с който Мартин Божанов трансферира собствен парцел от някогашната си брачна половинка на бъдещата Гергана, с която към този момент живеят дружно и е родила първото дете от него. Внезапно юристите на Мартин и Гергана желаят отказ на съдийката, а чужд човек от залата є споделя, че я чака инвалидна количка. Заради опасността тогавашният правосъден министър Данаил Кирилов назначава защита на арбитър Цариградска.

През 2017 година отново разследвали групата на измамника
Полицаи возели Мартин в наследник „ Форд “ с буркан
Оженил по документи баба за своя водач



През 2017 година по изявления в интернет е била правена инспекция от Инспектората на Министерство на вътрешните работи. Интересно дали Пинокио още служи в Министерство на вътрешните работи.

Действащи софийски служители на реда работели за “консултантската ” активност на Мартин Божанов - Нотариуса, излиза наяве от изявления в интернет от 2017 година Един от тях бил Петър И., по прякор Пинокио, чиновник на Икономическа полиция и кум на Божанов.

Шофьор возел Нотариуса в наследник “Форд ” с буркан и при него постоянно имало по някой служител на реда, с цел да го охранява от ужилени клиенти. Но ченгетата, отпред с Пинокио, имали доста по-важна роля в схемите на Божанов. Те следели да няма сигнали против него или да карат жалбоподатели да се отхвърлят и му вадели данни от Министерство на вътрешните работи системата “Български документи за идентичност ” за възрастни самотни хора и техните парцели. После Нотариуса и юристите му правели подправени пълномощни, завети и други документи. Например една от фрапиращите измами на групата била да подправи уверение за брак на 74-годишна самотна жена и водача на Божанов. Пенсионерката се споминала и водачът наследил апартамент на ул. “Фритьоф Нансен ” до НДК, вместо същинските наследници. По-късно парцелът бил продаден от Нотариуса за 2,5 млн. лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР