Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен

...
Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен
Коментари Харесай

Журналисти от цял свят с положителни материали за откриването на ЕСК 2019!

Откриващият уикенд на Европейска столица на културата провокира огромен медиен интерес. През последните дни обширни материали се появиха в съвсем всяка страна на Стария континент, в Съединени американски щати, Китай, Индия, Русия и така нататък Сред най-известните медии са " Фигаро ", The New York Times, Euronews, La Repubblica, Daily Telegraph, Deutsche Welle, RAI TV, The EconomicTimes, немските национални малките екрани ZDF и ARD, също France-Presse “, Reuters, " ТАСС “, китайската организация Xinhua, Associated Press, и още доста други. Последните два дни над 120 интернационалните изявления демонстрират откриването в Пловдив като начало на културната стратегия за 2019-та на Стария континент с доста фотоси, видеа и журналистически мнения. Ето и цитати на по-популярните от тях:

" Бляскаво шоу с присъединяване на над 1500 реализатори бележи началото на програмата на българския град Пловдив като Европейска столица на културата за 2019 година в събота вечер “ (Xinhua)

" Южният град Пловдив започва годината си като Европейска столица на културата със светлинно и музикално шоу на 30-метрова кула в центъра на града и фойерверки, които привлякоха аудитория късно в събота макар хладното време. “ (Reuters)

" Пловдив 2019: Исторически миг в исторически град “ (Deutsche Welle).

" Град, подготвен за светлината на прожекторите. Като европейска културна столица на 2019 година този европейски драгоценен камък е подготвен да блесне пред света “.

По стратегия непознатите медии участваха и на откриването на изложбата " ДИМ. Истории за тютюна “, изложбата " Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство “, огненото шоу изпълнено на Пеещите фонтани и други събития от миналия уикенд. Разходката измежду забележителностите на града ги срещна с хилядолетната история на Пловдив и идните културни събития през годината. Всички те събраха усещания и от диалози с жители и участници в програмата на Пловдив 2019.

Те възнамеряват да посетят Пловдив още веднъж, с цел да бъдат отразени с още по-голям интернационален отзив моменти от разнообразната културна стратегия през цялата година. Един от главните аспекти на програмата Eвропейска столица на културата е опцията страната и градът хазаин да се популяризират в положителен проект, да привлекат внимание със стойностно културно наличие. През 2019 към този момент се чакат над 2 млн. туристи да посетят Пловдив поради купата, като към този момент има и първият връх. По време на откриващия уикенд повече от 10 000 български и задгранични туристи посетиха града.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР