Откриването на най-голямото летище в света в Истанбул определено сериозно

...
Откриването на най-голямото летище в света в Истанбул определено сериозно
Коментари Харесай

Авиационният пазар се пренарежда

Откриването на най-голямото летище в света в Истанбул несъмнено съществено ще преразпредели авиационния пазар за дълго време напред. Причината е най-много географското му разположение, което дава съществени предпоставки за това. „ Поглеждайки картата виждате, че Истанбул се намира в центъра на света”, сподели за Факти.бг Мехмед Гюркайнак, шеф за България на Turkish Airlines. Все по-важна роля за измененията ще играе и турският народен транспортьор. Към момента той разполага с 329 самолета, само че има поръчки за още 60 машини. „ Част от тях ще бъдат от серията Dreamliner на Boeing, а други на Airbus”, посочи Гюркайнак. Авиокомпанията лети до 302 града в целия свят, само че изследва и нови дестинации.

Новото летище ще се отрази и на България. На първо място – полетите от София до Истанбул, които неотдавна са 18 на седмица, към този момент ще са с 10 минути по-кратки – не 50, а 40 минути. На второ място ще се усили с близо 20% трафикът над България. Последното непосредствено се отразява на Ръководство „ Въздушно движение”, което още занапред търси нови фрагменти.



Именно заради географското си разположение турският народен транспортьор обръща еднообразно внимание на развиване на пазара и на изток и на запад. С откриването на първия стадий се чака през него в границите на 12 месеца да преминат близо 100 милиона пасажери, а в края на четвъртия и финален стадий то ще разполага със 6 полоси за политане и кацане и 4 терминала. Плановете са броят на обслужените пасажери да се усвои до 200 милиона души на година.

От декември 2017 година турските авиолинии имат трети полет дневно от София до Истанбул във вторник, сряда, четвъртък и неделя. „ Причината беше, че следобедният полет е доста комфортен за тези пасажери, които летят до някои дестинации на Изток, като Делхи, Мумбай, Пукет”, изяснява Гюркайнак. Що се отнася до разкриването на нови връзки от София или различен български град към Истанбул за „ момента няма нищо конкретно”, само че се преглеждат разновидности.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР