Откриването на Мото-сезон 2018 се отлага за събота, 31 март,

...
Откриването на Мото-сезон 2018 се отлага за събота, 31 март,
Коментари Харесай

Откриват Мото-сезон 2018 на 31 март, хиляди мотористи ще окупират София

Откриването на Мото-сезон 2018 се отсрочва за събота, 31 март, поради метеорологичните условия, оповестиха уредниците.

Очаква се хиляди мотористи да окупират центъра на столицата.

Организатори на най-голямото мото-събитие на годината са Sofia MC’s и Sofia Riders. То ще премине под надпис „ Не на експанзията на пътя ” и ще се състои със съдействието на Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи. 

Датата беше заменена поради мощния снеговалеж и ниските температури предходната седмица, само че в този момент времето стартира внезапно да се затопля, а съгласно прогнозите градусите в събота ще скочат до близо 20.

Организаторите напомнят също, че програмата за Откриването на Мото-сезон 2018 остава непроменена и при същите авансово оповестени условия.

Още от 08.30 часа представители на Sofia Riders ще бъдат ВиП – паркинга на Sofia Ring Mall. Оттам те ще се насочат към храм-паметника „ Св.Александър Невски ”, с цел да се причислят към останалите мотористи на площада.

В 10.00 часа стартира формалната част на церемонията по Откриването на Мото-сезон 2018.

В 11.15 потегля внушително мото-шествие, което ще премине по маршрут: ул. „ Оборище “, булевардите „ Васил Левски ”, ”Цар Освободител ”, „ Цариградско шосе ”, „ Алея Яворов ”, „ Никола Вапцаров ”, ”Черни връх ” и ”България ” до пътен възел Бояна, където има акробатични номера на каскадьорите от шоуто „ Полицейска академия ”, майсторски стънт осъществявания на най-хубавите състезатели в България и гонки по затворена права на Околовръстен път. Вечерта ще приключи с афтърпарти на Sofia Riders в клуб „ Грамофон ”.

На прага на Мото-сезон 2018 уредниците насочат апел за повече приемливост, внимание и отговорност на пътя. Въпреки, че Министерство на вътрешните работи регистрира позитивна статистика за ПТП-тата с мотористи през 2017-та, по отношение на 2016, представителите на мотоклуб Gentlemen MC напомнят, че на пътя излизат „ най-мобилните ”, само че в това време „ най-уязвими ” участници в придвижването.

Организаторите приканват всички мотористи да преведат и машините, и себе си в изрядно положение за Мото-сезон 2018, с цел да се избегнат нежелателни произшествия.

Освен в София, на следващия ден Мото-сезон 2018 ще бъде публично открит в още няколко града в страната, измежду които Пловдив, Казанлък, Стара Загора и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР