Откриването на есенните “Дни на музиката в Балабановата къща започна

...
Откриването на есенните “Дни на музиката в Балабановата къща започна
Коментари Харесай

Международен фестивал в Пловдив: Откриването ще е със знаменити цигулари

Откриването на есенните “Дни на музиката в Балабановата къща ” стартира с показване на именитата Зефира Вълова – водещ реализатор в региона на бароковата музика, концертмайстор на оркестър Il Pomo D’ Oro /Италия/, концертмайстор на Бароковия оркестър на Европейския съюз, концертмайстор на Хелзинкски бароков оркестър, оповестиха от Община Пловдив.

На 21 октомври в Епископската базилика следва звездният концерт на популярната цигуларка Яна Дешкова – Първи концертмайстор на Симфоничния оркестър в Олборг, Дания и на отбор ContiNEO. Тя е притежател на премията за извънреден принос в музиката в Дания. Неин сътрудник на сцената е пианистката Катя Сканави – една от звездите в региона на клавирното изкуство в наши дни.

Любимката на публиката и концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт Мила Георгиева ще озари сцената на Фестивала на 28 октомври дружно с харизматичния пианист Георги Черкин, а на 8 ноември в духовното пространство на Балабановата къща пловдивската аудитория ще има привилегията да се наслаждения на музицирането на изключителния цигулар Ержан Кулибаев – лауреат на реномираните състезания “Виенявски ” и “Дж.Енеску ”. През годините той си е партнирал на сцената с Владимир Ашкенази, Давид Герингас, Максим Венгеров, Джания Аубакирова, Шломо Минц, Джеймс Федек, Владимир Кираджиев, Паоло Бортоламеоли, Алехандро Посада, Итамар Голан и мн. други В МФ “Дни на музиката в Балабановата къща ” той ще ни очарова в дуо с блестящата пианистка Виктория Василенко – лауреат на състезанието “Джордже Енеску ”.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” – притежател на лейбъл “Европейски фестивал ” на Европейската фестивала асоциация – е част от Календара на културните събития на Община Пловдив и се реализира с поддръжката на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация “Музикартисимо ”, НФК и други

Билети онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР