Откриването бе осъществено лично от Маркус Зьодер, премиера на южната

...
Откриването бе осъществено лично от Маркус Зьодер, премиера на южната
Коментари Харесай

Немска фирма започна производство на ракети

Откриването бе осъществено персонално от Маркус Зьодер, премиера на южната немска провинция Бавария. Именно там се намират оборудванията на Изар Аероспейс.

Очакванията са ракетите “Спектрум ” да са с дължина 27 метра и с товароподемност от 1 200 кг до околоземна орбита. Понастоящем в компанията работят към 100 души.

Финансирането на Изар Аероспейс се реализира с частни средства, като за финален път през декември предходната година бяха събрани 15 милиона евро. Следващото набиране на средства е планувано по-късно през актуалната година.

Производството на ракети в Германия стартира на фона на съществено лобиране от немската промишленост за основаването на космодрум на територията на страната. Министерството на стопанската система към този момент възнамерява космодрумът да е в Северно море, да е управителен от частници и да е финансиран благодарение на страната.

Проектопредложението разчита на общо три немски ракетостроителни компании да стартират да оферират услугите си в интервала към 2021-2022 година. Една от тези компании е Изар Аероспейс. 

Инфо: Дойчланд

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР