Откритото градско първенство по ски бягане ще направи своя дебют

...
Откритото градско първенство по ски бягане ще направи своя дебют
Коментари Харесай

Възстановяват столичното първенство по ски бягане под Черни връх на Витоша

Откритото градско състезание по ски тичане ще направи своя дебют за новия век на 6 и 7 януари край х. Алеко . Възстановените по концепция и със съдействието на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ и изтъкнатия ни някогашен национал Веселин Цинзов надпревари ще съберат на Витоша представители на водещите скиорски школи от страната, които ще спорят за трофеите в пет възрастови групи.

Деца, юноши и девойки младша и старша възраст, младежи и девойки, плюс мъже и дами ще започват в четвъртък, на 6 януари, от 11 ч. по трасе, започващо малко над последната станция на втория Драгалевски въжен превоз , пистата по-късно се вие по платото с цел да финишира на началното място. Трасето е с дължина от 4 до 5 км според от възрастта на скиорите.

На другия ден, в петък (7 януари), уредниците са планували съревнование от Голи връх до Черни връх . Стартът този път е от 10 ч. от същото място, а финалът е пред постройката на РВД, трасето се вие нагоре по Зелената писта и е с дължина 4 км. Надпреварите са за Купа „ Александър логистик “ и за първи път са част от формалния Календар на Българска федерация по ски. Ски-бягане на Витоша ще има и на 22 януари, когато в програмата на обичайния Витоша зимен фест ще се състоят спринтовите стартове към хижа Алеко.

Възстановяването на Откритото градско състезание бе планувано още преди няколко години, само че здравните рестрикции и незадоволителният сняг при започване на предходната зима не разрешиха това да се случи до момента.

В момента снегът в най-горната част на планината е в обилие , а метео прогнозите за ясно време в четвъртък и без мощен вятър в петък. Тези, които ще изберат планината през уикенда могат да посетят и отворената още преди Коледа и поддържана от „ София – европейска столица на спорта “ Шейни зона, която се намира малко над хижа Алеко, пътеката до нея е указана с табели от горна станция на кабинковата въжена линия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР