Откритията, с които младите български учени правят България популярна в

...
Откритията, с които младите български учени правят България популярна в
Коментари Харесай

Какви са постиженията на младите български учени?

Откритията, с които младите български учени вършат България известна в света - репортерът на Българска национална телевизия Николай Минков е в „ София тех парк “.

Едно от най-ярките достижения, които от Българска академия на науките дефинират като неповторимо е е откритието, че на Балканскя полуостров са открити остатъци от първите хоминиди край Чирпан и Атина. Виждате ги - това са челюст и зъб, които се оказват на най-ранните същества в Европа. Откритието прави българските учени равни на сътрудниците си в света.

Две млади девойки учени, които са единствено на 22 години, само че към този момент са приключили молекулярна биология, работят по план за синтетична бактерия с приложение в стопанството и фармацевтиката. След седмица им следва съревнование в Ню Йорк, на което те ще показват създаването си. Пред камерата на Българска национална телевизия те споделиха, че за просвета парите в никакъв случай не стигат и че концепцията на плана надвишава постигането на краен резултат.
За просвета парите в никакъв случай не стигат. За подобен план са нужни 40 хиляди лв. годишно. Моята вътрешна мотивация е, че ще се сблъскам с непознатото и не е ясно какви изненади ще сервира опитът. Средната възраст на екипа ни е 23 години. Интересно е да се сблъскваш с душeвността на всеки един от екипа ни.Идеята е да срещнем всички възрастови групи с молекулярната биология - да видят каква е обстановката в България и да подкрепят научните среди.
Тези млади учени са бъдещите национални будители, които ще дадат ново начало на българския дух.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР