Открити са нарушения при закупката на акумулатори за изчезналата подводница

...
Открити са нарушения при закупката на акумулатори за изчезналата подводница
Коментари Харесай

Разбра се каква долна далавера може да е причинила гибелта на аржентинската подводница

Открити са нарушавания при закупката на батерии за изчезналата подводница на Военноморски сили на Аржентина " Сан Хуан ". Това написа вестник La Nacion като се базира на материали от Министерството на защитата на страната.

Вестникът отбелязва, че следствие на военното ведомство е посочило, че аржентинският флот маже да е позволил нарушавания при ремонта и подмяната на акумулаторите.

Покупките на това съоръжение отговаряли на ползите на избрани снабдители и защото процедурата се проточила прекомерно дълго били доставени батерии с изминал период на валидност.

" Наличната информация разрешава да се твърди, че тези контракти освен не са отговаряли да откритата административна процедура, само че и че военнослужещите, които са отговаряли за тяхното подписване, за правили противозаконни дейности, които са били в полза на получилите поръчката компании Hawker Gmbh и Ferrostaal AG ", се споделя в отчета на министерството на защитата.

По-рано през днешния ден, както към този момент БЛИЦ осведоми, стана известно, че двама членове на екипажа на подводницата не са се присъединили в плаването в последните часове.

Подводницата " Сан Хуан " от Военноморски сили на Аржентина пропадна в Атлантическия океан на 17 ноември и до момента не е открита.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР