Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от

...
Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от
Коментари Харесай

ЗЛОВЕЩО: Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния отбор, затрупани под рухнал хотел

Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния тим на учебно заведение във Фамагуста, учители и родители, които бяха затрупани от рухналия хотел в Адъяман, оповестиха през днешния ден кипърските турски управляващи, представени от БНР.

35 деца и възрастни от кипърската турска учебна спортна група от Фамагуста починаха в Адъяман, а общо в регионите на земетресението Северен Кипър загуби 48 свои съграждани, бе оповестено в формалното известие.

Днес малко преди обед екипите по търсене и избавяне са намерили телата на последните двама от младежкия волейболен тим, които бяха търсени в отломките на рухналия хотел.

С тяхното разкриване всички кипърски турски жители в хотела са достигнати, споделиха управляващите в Северен Кипър.

С полети през миналата нощ на острова бяха върнати телата на 19 кипърски турци, изгубили живота си при земетресението в Турция, чиито погребения са през днешния ден.

13 от тях са жертви от ученическата спортна група, измежду които са и майка и двете й дъщери.

Родителите на починалите деца и техни другари се сбогуват с тях със сърцераздирателни събщения в обществените мрежи.

Отборите по волейбол за девойки и момчета на учебно заведение във Фамагуста и съпътстващите ги учители и родители са били на надпревари в Адъяман.

Четирима от 39-членната група са съумели да се спасят сами от останките на изравнения със земята хотел в първите часове след труса.

В продължение на 5 дни близо 200 спасители и родители се опитваха да доближат до останалите 35 души под руините. Първите тела бяха открити късно вечерта в сряда.

В Северен Кипър е разгласен 7-дневен печал до неделя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР