Открити неотдавна фрески ще посрещнат посетителите в галерия Уфици във

...
Открити неотдавна фрески ще посрещнат посетителите в галерия Уфици във
Коментари Харесай

Уфици отваря на 4 май

Открити наскоро стенописи ще посрещнат посетителите в изложба " Уфици " във Флоренция, когато тя отвори порти на 4 май при отпадането на локдауна поради пандемията, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на реставрации са били открити изрисувани стени и тавани от седемнадесети и осемнадесети век под гипсово покритие в западното крило на музея, където ще е новият вход за гости. Според шефа Айке Шмид новият вход към река Арно ще предлага " величествено " посрещане на гостите.

" Уфици " се слави с богата сбирка шедьоври, измежду които са произведения на Ботичели, Микеланджело и Леонардо да Винчи. Сред незнайните до момента стенописи е фигура в действителни размери на младия Козимо Втори де Медичи от седемнадесети век, както и декоративни растителни претекстове по стените и таваните на прилежащите зали, датиращи от осемнадесети век. След откриването на галерията в края на локдауна ще е в деяние нова система, при която посетителите ще купуват билети и ще оставят облеклата и багажа си в западното крило, след което ще прекосяват вътрешния двор до източното крило. Там ще минават през металодетектори и ще получават аудиоустройства за обиколката на музея. 

" Уфици " затвори на 5 ноември предходната година, като от този момент до момента приемаше гости единствено за две седмици през януари, когато ограничаващите ограничения в региона бяха облекчени.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР