Открита е черната кутия на тежкотоварния кораб, който се вряза

...
Открита е черната кутия на тежкотоварния кораб, който се вряза
Коментари Харесай

Открита е черната кутия на кораба, който се вряза в мост в Балтимор

Открита е черната кутия на тежкотоварния транспортен съд, който се вряза в мост в американския град Балтимор.

Плавателният съд е изгубил зареждане и е излъчил сигнал за злополучие, само че не е могъл да промени курса си в точния момент.

Президентът Байдън разгласи, че американското държавно управление ще финансира напълно възобновяване на моста. Шестима души се считат за мъртви.

Предупреждение от екипажа е разрешило на управляващите да блокират автомобилния трафик по моста две минути преди конфликта.

Данните от черната кутия би трябвало да обяснят за какво корабът безусловно е загаснал при започване на 27 на ден пътешестване от Балтимор към Шри Ланка с 3 хиляди контейнера на борда.

В нощния мрак големият морски съд с дължина 289 метра се оказал без светлини, без електроника и без мотор, като се носел неуправляемо в черните води право към моста.



Отчаяните опити за рестарт не дали резултат. Последвали трескави команди за ориентиране на руля наляво и стартиране на котвата за прекъсване на дрейфа в дясно направление. Напразно. Лоцманът съумял да предизвести транспортните управляващи на Мериленд, че ударът в моста е неминуем.

" Трябва ми един от вас, хора на южния край и един на северния с цел да спрем целия трафик по моста. Наближава транспортен съд, изгубил ръководство. Докато не сложим обстановката под надзор, би трябвало да спрем цялото придвижване ".

Губернаторът на Мериленд поздрави екипажа като герои, тъй като с дейностите си са избавили човешки животи. Корабът е бил ръководен от 22-ма индийци. Сред тях няма съществено потърпевши. На моста са били останали шестима строителни служащи, които са в неопределеност.



Шансовете им за оцеляване са на практика нулеви поради температурата на водата и миналото време. Мостът е от основно значение за американската стопанска система.

Пристанището на Балтимор се употребява от най-големите американски и японски автопроизводители, оттова минават годишно 750 хиляди коли.

Потокът от артикули включва и стомана, алуминий и селскостопанска техника. Загубата на моста, открит преди 47 години е потрес за жителите на Мериленд. Всеки ден по оборудването с дължина два километра и 400 метра са прекосявали 30 хиляди поданици на щата.

" Възстановяването на моста е императив. Задължително е да върнем в строя пристанището на Балтимор. Въпросът не е единствено до поддръжката за Мериленд, а за поддръжката на американската стопанска система ", разяснява Уес Мур, губернатор на Мериленд.

Президентът Байдън заяви, че е прекосявал по рухналия мост " доста пъти " до момента в който е пътувал сред родния си щат Делауеър и Вашингтон.

" Намерението ми е федералното държавно управление да заплати цялостната цена за възобновяване на този мост и чакам Конгресът да ме поддържа ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Той означи, че от пристанището на Балтимор зависят 15 хиляди работни места и се зарече да реалокира " небето и земята " с цел да го възвърне. Засега няма посочени периоди. Авариралият транспортен съд е взел участие и в различен конфликт в белгийското пристанище Антверпен през 2016-та година. Тогава случаят е завършил без потърпевши и съществени вреди.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР