Открит е птичи грип във ферма в пловдивското село Богданица,

...
Открит е птичи грип във ферма в пловдивското село Богданица,
Коментари Харесай

Откриха огнище на птичи грип в пловдивско село


Открит е птичи грип във плантация в пловдивското село Богданица, оповестява „ Фокус”. Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Камен Янков уточни, че, са наранени 39 000 кокошки-носачки. Вече е почнало унищожаването им, като е установен и огромен % смъртност, оповестява бтв.

„ Инспекторите ревизират придвижването на яйцата на кокошките, наранени от инфлуенцата, като ще бъдат изтеглени всички количества яйца от тези кокошки, които са от 21 дни назад”, сподели още доктор Янков.

Унищожените птици ще бъдат загробени, според условията за недопускане на разпространението на болестта. Ще бъде направена и стерилизация на пространствата, където са отглеждани кокошките, а притежателите ще бъдат обезщетени.

Определена е 3-километрова защитна зона, в която влизат селата Богданица, Ахматово и Селци от община Садово. В следената 10-километрова зона пък влизат села 8 обитаеми места от община Садово, 5 от община Асеновград и две от Първомайско. В тези зони се не разрешава търговията с птици и яйца за разплод.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР