Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат,

...
Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат,
Коментари Харесай

Рашков: В дома на кандидат-депутат от ДПС намерихме разписки от машините за вота

Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат, взел участие в изборите за Народно заседание на 14 ноември, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг.

" В Софийска област има претендент за народен представител, не съм проучил дали е определен, по сигнал е осъществена инспекция и в дома му са открити редица следи - освен пари, описи, а и контролните талони от машината, с цел да може този, които е получил парите да се потвърди, че е дал своя вот за Движение за права и свободи ", изясни Рашков.

Ние откриваме, че парите се дават освен преди изборите, а и след изборите, уточни той. Това е един тъкмо подобен случай, само че не е единствен.

" Когато изборите към този момент са минали и когато този, който дава парите, би трябвало да получи и доказателствата, че индивидът, който е получил 50 лева, е дал своя вот фактически по този начин. Тоест намерили са опцията, посредством документа от машината, който се поставя на някой член от изборната комисия, той да я получи и по този начин си ревизират сами по какъв начин е протекла търговията дали този, на който е заплатено, в действителност е дал своя вот ", означи Рашков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР