Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти. Затова

...
Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти. Затова
Коментари Харесай

Молим ФБР да отключи айфона на Алексей Петров

Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите специалисти. Затова те са се обърнали към ФБР за помощ. " Имаме уверението, че ще създадат всичко допустимо и ще може да се наблюдава кореспонденцията, която би могла да ни помогне ". 

Това призна градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя обаче акцентира, че по този случай се работи по всички версии.

" Правим всичко допустимо делата, които пристигнаха от профилираната прокуратура, да не стоят на трупчета. Смятам, че другата година огромна част от тях ще бъдат завършени ", увери градският прокурор на София.

Едва предходната седмица от Софийската градска прокуратура се сетиха, че експертиза на айфона на убития през август Алексей Петров би трябвало да внесе изясненост за възможния претекст за стрелбата против предприемача. " Тя към този момент е поискана ", заяви нейната шефка Илияна Кирилова. 

" Имахме известно усложнение да намерим специалисти, които да я изготвят ", уточни градската прокурорка на София. Тя не се ангажира със периоди за какъв брой време ще бъде подготвена експертизата, само че уточни, че има огромни упования към резултатите от нея. 

" Знаете, че към този момент всички каузи на човек могат да бъдат проследени през телефона му ", разяснява още Кирилова, намеквайки за бизнес претекст, изравен под убийството. 

Експерти разясниха пред Lupa.bg, че единствено от централата на Apple могат да отключат телефона на Алексей Петров. Оттам обаче изрично отказали подпомагане. При атентатите в Бостан да вземем за пример намерили един от айфоните на терористите, само че от компанията на Стив Джобс изрично отказали да спомагат, базирайки се на правилата си за дискретност на клиентите. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР