Отказът на Запада да се ангажира с уреждане на Корейския

...
Отказът на Запада да се ангажира с уреждане на Корейския
Коментари Харесай

Лавров: Западът няма да може да прокара резолюция срещу КНДР в Съвета за сигурност на ООН

Отказът на Запада да се ангажира с споразумяване на Корейския полуостров поставя завършек на опитите му да прокара резолюция против КНДР в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в коментар пред журналиста Павел Зарубин, откъс оповестен в канала му в Telegram.

Ръководителят на съветското дипломатическо ведомство означи, че Западът трансферира детайли от стратегическите си сили на юг от Корейския полуостров. " Вече се приказва за появяването на нуклеарни оръжия под една или друга форма в южната част на Корейския полуостров, в Южна Корея и Япония. Техният безапелационен отвод да се ангажират с каквито и да било ограничения от политическо естество поставя завършек на всевъзможни по-нататъшни опити за пробутване резолюция за наказания в Съвета за сигурност “, уточни той Лавров.

Министърът напомни, че предходните наказания против КНДР са били признати в напълно друга геополитическа обстановка. " Но след приемането на последната резолюция ние казахме, че няма да има повече наказания против Северна Корея и нашите китайски сътрудници заеха същата позиция. Първо, тъй като паралелно с ограниченията, които Съветът за сигурност предприе, всички западни сътрудници дадоха обещание да се движат по политическия път, да вземат решение филантропичните въпроси. Това беше следващата неистина. Ние, китайците и севернокорейците, бяхме излъгани ", означи ръководителят на съветското външно министерство.

" Когато предходната пролет американците желаеха да одобряват друга резолюция, ние не я оставихме да мине. Нещо повече, моите китайски другари и аз подготвихме проекторезолюция, която беше ориентирана към разрешаване на филантропични проблеми; те са много съществени в КНДР. И резолюция, която беше ориентирана към обновяване на политическия развой в границите на дилемите за подсилване на сигурността в Североизточна Азия. Вместо това американците, дружно с Южна Корея, Япония, въвличайки в района британците, австралийците и Нова Зеландия, към този момент са въвлечени в тези игри и помпат оръжие тук “, добави Лавров.

 

Източник " Труд "

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР