Отказът на Амебата да се издължи след многократни покани кара

...
Отказът на Амебата да се издължи след многократни покани кара
Коментари Харесай

Амебата затъна в дългове, спасява имоти чрез дарения

Отказът на Амебата да се издължи след многократни предложения кара трезора да се обърне към съдия-изпълнител. В резултат на което от месец компаниите на Несторов са запорирани. Според документи в Търговския указател става дума, за два заема, чиято стойност дружно с насъбраните наказателни лихви и такси към 7 юли наближава 100 000лв. По закон, с цел да си прибере парите, банката има право да продаде бизнеса на промоутъра. В същия миг от документите на компаниите излиза наяве, че те съвсем нямат налични средства или имущество. Затова може да се наложи да се стигне до запор и ликвидация на парцелите на Амебата, обясниха финансови специалисти.

Случайно или не, само че малко преди банковите запори да станат факт, Несторов подарява на свои родственици няколко парцела в топ центъра на София. Макар и невпечатляващата за човек като него сума от към 100 бона, към днешна дата евентуално е проблем за Амебата, разясниха хора от музикалния бизнес. Покрай пандемията от ковид концертният му бизнес с Фънки на процедура се срина.

Съвсем обособен е въпросът по какъв начин Фънки и Амебата могат да провеждат концерти, изясняват техни сътрудници. В края на предходната година те тихомълком продадоха промоутърската компания „ София Мюзик Ентърпрайсис “. Според документите нови притежатели са наказаният за трафик на емигранти Цветомир Добрилов, живеещият в столичен квартал с преобладаващо ромско население Пламен Стоянов. Двамата се водят притежатели на десетки компании със съществени данъчни проблеми.

Според документите самата „ София Мюзик Ентърпрайсис “ също не е в цветущо положение и с непокрита загуба и отговорности към снабдители за над милион. Отделно искания към компанията има и организацията за ръководство на авторските права „ Музикаутор “. Те настояват, че учредената от Фънки и Амебата компания дълго време не е плащала авторските права за проведените концерти. От известие на „ Музикаутор “, изпратено преди месец стана ясно, че насъбраните отговорности са за хиляди левове.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР