Отказах да присъствам на днешните дебати в парламента, не исках

...
Отказах да присъствам на днешните дебати в парламента, не исках
Коментари Харесай

Плевнелиев: Третият мандат ще бъде връчен на БСП като контрапункт на Нинова

Отказах да участвам на днешните диспути в Народното събрание, не желаех да си го причиня още веднъж. Вече не може да си говорим… Казват – ние ви почитаме, желаеме да си приказваме с вас, само че няма да се забележим с вас. Това е една изкуствено измислена стена, има някакви тези в мета пространство, почитатели, а не гласоподаватели. Липса на действително решение на който и да е проблем на българските гласоподаватели. Копаем дъното, с днешното решение (за отменяне на предлагането за сформиране на кабинет с първия мандат) – още повече ”.

 

Това съобщи президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев по NOVA NEWS.

 

„ Сблъскваме се с тази стена на към този момент виртуална политика, при която не си приказваме, а се замеряме с тези. И Бог да бяха докарали, отново щяха да го оплюят, замерят с камъни и отхвърлят. Проф. Габровски е международно потвърден, обичан, сполучлив и през днешния ден – порицан от прословутите български популисти ”, сподели Плевнелиев.

 

Той чака, че с третия мандат ще бъде увеличена ролята на президента. „ Третият мандат ще бъде връчен на Българска социалистическа партия като контрапункт на водача Корнелия Нинова с концепцията, че рано или късно президентът Румен Радев ще се опита да овладее тази партия ”.

„ Самият политически хайлайф към този момент не е кадърен да получава и да реализира резултати по стратегически значими цели – виждате неуспехът за Шенген. Ако сме на ръба на пропастта – дайте да не падаме. Сблъскваме се със стена на виртуална политика, при която не си приказваме, а се замеряме с някакви тези ”, сподели някогашният президент.

 

По думите на Росен Плевнелиев от началото на мандата си актуалният президент Румен Радев приказва за президентска република, само че не споделя нищо съответно.

„ Президентът наложи несъгласие през днешния ден върху Избирателния кодекс, тъй като е популист ”, сподели Плевнелиев.

 

Той дефинира като популистки няколко партии, които „ се кълнат във честност на президента ” – „ Изправи се, мутри вън!, Има Такъв Народ, Политическа партия, която обезпечи втория мандат на Радев и по думите му е  „ лявопопулистка партия, чак до „ Възраждане ”.

Основният измерител на това на къде сме се запътили е доверието на жителите. Виждате, че доверието в Народното събрание към този момент е ниско – 9%.

 

 „ При все по-ниска изборна интензивност и при все по-ниско доверие в институциите ние вървим към този колапс, което се тормозя, че е нечии проект ”, изясни Росен Плевнелиев визирайки смяна в конституционния модел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР