Отказ на много органи в резултат от прогресията на рака

...
Отказ на много органи в резултат от прогресията на рака
Коментари Харесай

Клиника Алберт Айнщайн обяви причината за смъртта на Пеле

Отказ на доста органи в следствие от прогресията на рака на дебелото черво.

Това е повода за гибелта на футболната икона Пеле оповестиха публично от клиниката " Алберт Айнщайн " в Сао Паулу, в която бразилската легенда се сбогува с живота на 82-годишна възраст.

„ Клиниката „ Алберт Айнщайн “ горчиво удостоверява новината за гибелта на Пеле, записана на 29 декември в 15:27 часа (20:27 часа българско време) заради полиорганна непълнота на фона на напредващ рак и клинично положение “, се споделя в формалното изказване на болничното заведение.

Полиорганната непълнота е прогресиращо положение, което се характеризира с възходяща степен на физиологични нарушавания в няколко органа или системи. Постепенно се открива преустановяване на функционалността им. Състоянието се значи като полиорганна (многоорганна) непълнота. Засегнати могат да бъдат: белите дробове, черният дроб, бъбреците, механизмите на кръвосъсирване и други.

За гибелта на Пеле заяви персонално неговата щерка Кели Насименто към половин час по-късно.

На 30 ноември беше обявено, че Пеле, който преди този момент е претърпял интервенция за премахване на израстък в дебелото черво, е бил признат в болничното заведение с общ оток на тялото.

През последните години бразилецът постоянно влизаше в лечебни заведения. През 2014 година той се озова в такава поради проблеми с бъбреците, а няколко месеца по-късно претърпя интервенция на простатата.

 

На 4 септември 2021 година в болничното заведение „ Алберт Айнщайн “ в Сао Пауло Пеле беше опериран от рак на дебелото черво. От този миг нататък легендата страда доста, а терапиите даваха резултат до края ноември тази година, когато Пеле се върна в болничното заведение и месец по-късно умря.

Пеле е единственият троент международен първенец. Той печели международната купа с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 година, като държи и върха за най-вече голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи.

През 1999 година Международният олимпийски комитет (МОК) призна бразилеца за състезател на века, а година по-късно ФИФА го разгласи за за футболист №1 на ХХ век.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР