Откъси от издирваните повече от година видеоматериали, включително и от

...
Откъси от издирваните повече от година видеоматериали, включително и от
Коментари Харесай

Комисията на Хаджигенов показва нови кадри за полицейското насилие от протестите

Откъси от търсените повече от година видеоматериали, в това число и от два правосъдни състава, които демонстрират прекалено полицейско принуждение по време на антиправителствените митинги на 10 юли и 2 септември предходната година ще бъдат показани на съвещание на Временната комисия в Народното събрание през днешния ден.

Комисията за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства на протестиращи жители, опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията, ще организира изключително съвещание в зала " Изток " на Народното събрание.

Преди няколко дни ръководителят на комисията Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " разгласи, че близо 1000 български жители са били подслушване по време на митингите. Имената в описите обаче се допълват. Сред тях са елементарни жители, политици, публицисти, даже един прокурор.

Той уточни, че до момента в комисията са постъпили 3 листата със 123 подслушвани и назова случая българския Уотъргейт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР