Откъм оформление на кухнята ние обикновено гледаме единствено само подредбата

...
Откъм оформление на кухнята ние обикновено гледаме единствено само подредбата
Коментари Харесай

Идеи как да направим лесна декорация на кухнята

Откъм оформление на кухнята ние нормално гледаме само единствено подредбата ѝ. Да приспособим кухненското помещение по метода, по който ще ни е най-удобен за потреблението му.

Като се замислите обаче, в кухнята човек прекарва също много време и добре да внесете и в нея някаква украса. Как да създадем лесна украса в кухнята?

1. Красиво завършени бурканчета, съдържащи сухи подправки

Сещате ли се по какъв начин някои баби по нашенските сергии опаковат сладка, конфитюри, мед и всевъзможни други вкусотии в дребни бурканчета, на чийто похлупак е поставена най-обикновена опаковъчна хартия или даже салфетка, само че усърдно овързана с конопено въженце на фльонга? Да ти стане от благо по-мило и от драго по-драго.

Нищо не ви пречи и откакто сте закупили пакетираните си изсушени билки да ги прехвърлите в сходни бурканчета, които да надпишете и да опаковате капачките им по този начин, че да придобият същински винтидж резултат.

2. А за какво не саксии с пресни билки?

Пресните билки внасят доста прохлада във всяко едно помещение, само че евентуално няма по-подходящо от тях от кухнята. Все отново те са и чудесна добавка към всеки кулинарен шедьовър.

 пресните билки са идеална украса за кухня

Наредете на перваза на кухненския си прозорец саксии с свеж босилек, розмарин, мащерка, магданоз или риган. Дори и дафиновият лист може да се отглежда в саксия. Важното е постоянно да поливате своите пресни подправки, както и да им дадете достъп до задоволително светлина.

3. Картини, внасящи въодушевление в кухнята

Логично е, че даже и да разполагате с някоя същинска картина на нашенски или непознат художник, то едва ли бихте я окачили в кухнята си. Какво обаче бихте споделили за репродукция на някой от натюрмортите на Пол Сезан, представящи плодове? Надали има по-подходящо изображение за някоя кухня. Или пък репродукция на картината на Ван Гог, известна като " Слънчогледите ". Тя би излъчвала освен прохлада, само че и въодушевление на кухненското ви помещение.

4. Помощници в кухненската ви работа, които умерено можете да държите за украса на кухненския плот

Гранитното хаванче, което може да бъде употребявано за най-разнообразни кулинарни цели, придава единствено по себе си изтънчен тип на кухнята, стига да го държите на видно мясо, а не прикрито в някой кухненски долап. Същото важи и за тези кухненски дървени дъски, които са от " едно време " и са от солидно дърво или по-модерният им вид - дъските, които са с картина или някакво изображение върху тях. Просто се научете да ги употребявате като украса в кухнята, а освен за практични цели (да режете върху тях продуктите си) - режете единствено от противоположната им страна. Това е!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР