Откакто въведохме валутния борд, никога числата не са били толкова

...
Откакто въведохме валутния борд, никога числата не са били толкова
Коментари Харесай

`Проф. Андрей Захариев: Откакто въведохме валутния борд, никога числата не са били толкова зле

Откакто въведохме валутния ръб, в никакъв случай числата не са били толкоз зле . Това съобщи пред БНР проф. Андрей Захариев, декан на Факултет „ Финанси “ в Свищовската академия.

„ 12 милиарда разлика сред приходите и разноските е стряскаща сума. Достигнали сме до пренатягане на системата на обществените финанси и повече не може да се прави .  Има трендове, които  не разрешават щедростта в бюджета да бъде продължена. Крайно време е да се върнем в едно консервативно и умерено русло и да разполагаме с парите такива, каквито са “.

Той изясни, че плановата подготвеност за асимилиране на средства по ПВУ е с конвенционален темперамент към сегашния миг.

Проф. Андрей Захариев отбеляза, че задълженията и лихвите са безусловно сигурни цифри, до момента в който всичко останало, като доходи, постоянно има конвенционалност.

Той подсети за гръцкия сюжет .

„ Когато политиците единствено раздават и раздават, идва миг, в който би трябвало да се заплати сметката. При сегашните планове ще би трябвало да плащаме 2 милиарда единствено за лихви “.

С тези размери на обществен недостиг освен забравяме за еврозоната, само че рискуваме хората да получават увеличени приходи, с които да си купуват все по-малко артикули, предизвести финансистът.

Трябва да вършим рационални планове, изясни той. 

„ Бюджетът не е бензин и съчка кибрит. Той би трябвало да се ръководи от политиците по този начин, както управляваме този на семействата си “.

Цялото изявление на Снежана Иванова с проф. Андрей Захариев може да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР