Откакто свят светува, всички се вълнуваме от въпроса: Какво става,

...
Откакто свят светува, всички се вълнуваме от въпроса: Какво става,
Коментари Харесай

Науката: душата не умира, а се връща във Вселената

Откакто свят светува, всички се вълнуваме от въпроса: „ Какво става, откакто умрем? “

Религиозните хора имат вяра в задгробния живот и че душата отива в парадайса. Други имат вяра, че нищо не се случва – просто умираме и толкоз, заспиваме безконечния си сън. Трети имат вяра, че животът на душата продължава, откакто телата ни умрат. Група откриватели настояват, че имат доказателства за верността на последното изказване. 

Душата не умира, откакто почине тялото.

След дълготрайно и обширно изследване двама откриватели настояват, че за разлика от нашите тела, които са тленни и умират, душите ни живеят постоянно. Според тях това е допустимо с помощта на квантовата механика. Това е науката, която се занимава с материята на атомно и субатомно равнище. Интересуват се от молекулите и атомите и от нещата, които ги построяват.

Учените Стюарт Хамероф и сър Роджър Пенроуз декларират, че съзнанието е нищо повече от елементарна информация, съхранена на квантово равнище.

„ Да кажем, че сърцето спре да бие, кръвта спре да циркулира в тялото, а микротубулите се разпадат на квантовото си равнище – споделя лекар Хамероф. – Квантовата информация в микротубулите не се унищожава, не може да бъде изгубена, а единствено се разпределя и се разпръсква във Вселената. “

Той споделя, че в случай че пациентът е реанимиран, информацията се връща в микротубулите и пациентът още веднъж идва в схващане. Това положение се назовава „ да погледнеш гибелта в очите “. Ако обаче пациентът почине, неговото схващане продължава да живее отвън тялото му като душа.

Нашата физическа Вселена е нашето усещане.

Учени от Дружеството за научни проучвания „ Макс Планк “ по физика в Мюнхен настояват, че съществува безконечност след гибелта. Според тях светът, в който живеем, е просто плод на нашето усещане, а душата ни има доста по-големи качества и по тази причина, когато тялото ни почине, тя се свързва с безкрая оттатък физическото усещане.

„ Това, което ние възприемаме като тук и в този момент, този свят, не е нищо повече от физическото, материалното равнище на разбираемото битие, споделя лекар Ханс-Петер Дур от института. – Отвъд това съществува една безкрайна действителност. “

Изследването на Хамероф и Пенроуз демонстрира, че съзнанието произлиза от по-дълбоко равнище на микротубулни трептения. Това освен че ни оказва помощ да разбираме по-добре човешките усещания, само че и ни оказва помощ да лекуваме душевен, неврологични и когнитивни положения.

По материали от: mysticalraven.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР