Откакто съществува човечеството щастието е основна грижа на индивидите. Разбира

...
Откакто съществува човечеството щастието е основна грижа на индивидите. Разбира
Коментари Харесай

Връзката между богатството и щастието в страните по света: по-щастливи ли са жителите в богати държави?

Откакто съществува човечеството щастието е съществена грижа на индивидите. Разбира се, ние хората, не се задоволяваме единствено с измерването на личното си благополучие и постоянно гледаме в страни от нас. Годишният отчет за премерване на международното благополучие, който употребява данни от световни изследвания, с цел да регистрира по какъв начин хората правят оценка личния си живот допълнително от 150 страни, ни оказва помощ да създадем тъкмо това съпоставяне.

Факторите, които способстват за щастието, са толкоз субективни и характерни и толкоз доста, колкото са и хората, само че има няколко, които не престават да имат значение във времето - семейство, обич, цели в живота, благосъстояние. Първите три образеца са сложни за премерване, само че последният може да бъде оценен съгласно данните, с които разполагаме, написа vusual capitalist.

Наистина ли парите купуват благополучие? Нека разберем

В изследването се включват данни от Credit Suisse, които калкулират междинното положение на възрастен гражданин в разнообразни страни по света.

Таблицата по-долу преглежда 146 страни съгласно техния резултат за благополучие и благосъстояние:

 Data visualization showing the relationship between wealth and happiness around the world

Въпреки че резултатите не сочат изрично, че благосъстоянието безусловно значи благополучие, въпреки всичко има мощна взаимовръзка двете. Най-общо казано, най-бедните страни в света имат най-ниски равнища на благополучие, а в най-богатите живеят най-щастливите поданици.

Наблюдения на районно и национално равнище

Докато доста от страните следват явна наклонност, че повече благосъстояние значи благополучие, има някои изключения, които си коства да бъдат проучени.

В Латинска Америка да вземем за пример хората считат, че са по-щастливи, в сравнение с би следвало да покаже изследването, в случай че се вземат поради благосъстоянията на хората там. С две думи страни като Аржентина, Бразилия и Колумбия попадат в категория " небогати и щастливи ".

От друга страна, доста страни в Близкия изток регистрират малко по-малко " степен " на благополучие, в сравнение с би се предположили, имайки поради равнищата им на благосъстояние. Политическите разтърсвания, икономическата рецесия и опустошителната детонация в Бейрут доведоха до резултат на Ливан доста по-лош от предстоящото. През последното десетилетие резултатът на страната е намалял с близо цели два пункта.

Оценката на Хонконг за равнищата на благополучие потъва от години. Неравенството, митингите, неустойчивостта и епидемиите от COVID-19 сложиха района в необикновена зона в класацията, а точно " богати и нещастни ". От графиката е видно, че равнищата на благополучие в там съответстват с равнищата, измерени в България да вземем за пример.

Изследване на неравенството и щастието

Друго любопитно от проучването е, че страните с по-ниско неравноправие в приходите имат по-високи равнища на благополучие. Но това още веднъж не е наложително предписание. Въпреки високото неравноправие в приходите, доста страни от Латинска Америка регистрират равнища на благополучие, сходни на доста по-богати европейски нации.

Хората се пробват да проучват щастието в продължение на хилядолетия, само че е малко евентуално да се откри универсалната формула. Все отново, сходно на устрема към благополучие, стремежът към търсене и анализиране е в човешката природа.

Колкото повече управляващите и обществеността схващат връзката сред благосъстоянието и щастието, толкоз по-вероятно е да можем да изградим общества, които ни дават по-добър късмет да живеем благополучен живот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР