Откакто има хора, ние сме силно развълнувани от идеите си

...
Откакто има хора, ние сме силно развълнувани от идеите си
Коментари Харесай

Учени направиха карта на подземния свят

Откакто има хора, ние сме мощно разчувствани от концепциите си за подземния свят, който лежи прикрит под краката ни. Досега множеството хрумвания на хората бяха свързани с митове и легенди за скритото и невидимото изпод. Но светът към този момент разполага с същинска карта на подземния свят на Земята, формирана от учени, която ни разкрива най-малко част от невидимото. Тя локализира позициите на тектоничните плочи, които са били изтласкани надълбоко в земната кора.

Картата се назовава и в някои случаи наблюдава плочите на дълбочина до близо 3000 км под повърхността на Земята. Фокусът на екипа е бил върху тъй наречените мъртви тектонични плочи, които са изтласкани на дъното на земната тога и към този момент не се намират на повърхността. Атласът е резултат от над 15 годишни старания на екип от университета в Утрехт, Холандия и употребява данни от голям брой източници, в това число и техни сеизмични сканирания.

“Ние събрахме остарялата и новата информация вкупом и това разрешава да се види огромната картина ”, изяснява Вим Спакман от екипа.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР