Откъде почва погромът на Хитлер? Кои битки преобръщат Втората световна

...
Откъде почва погромът на Хитлер? Кои битки преобръщат Втората световна
Коментари Харесай

Тайните на Хитлер разкрити в нов бестселър

Откъде почва погромът на Хитлер? Кои борби прекатурват Втората международна война? Отговорът е в следващия бестселър от серията „ История на войните ” – „ Битките за Харков ”. Това е шестата книга от изящната и потребна сбирка на „ Милениум ”, която се трансформира в неоспорим комерсиален първенец на книжния пазар в летните месеци.
"Втората международна война. Битките за Харков” от Юлиян Недев разбулва един от най-епичните военни спорове на новото време. Някои историци търсят аргументите за конфликтите в Украйна точно там.

„ При задаването на стратегическите цели на Групата армии „ Юг” Хитлер дефинира Харков като толкоз значим, че преодоляването му би нанесло безвъзвратен удар на руския промишлен капацитет и затова би довел до колапс на целия Съюз на съветските социалистически републики. Оценките на Сталин и Главния щаб на Червената войска (Ставка) не се разграничават от тези на фюрера и напъните РККА да управлява града също ще бъдат основен детайл от цялостната съветска тактика в южния бранш от 1941 до 1943 г.”

Така разказва значимостта на четирите Харковски борби създателят Юлиан Недев.

Според него те дефинират и хода на по-сетнешния процес на Втората международна война и задават провалянето на Хитлер.

„ Финалната Четвърта борба бележи началото на цялостното оттегляне на Вермахта, преследван по петите от Червената войска до Берлин, само че пировият темперамент на това гонене ще бележи интервала до огромния пробив през 1944 година, а и след него.

След войната акцентът ще падне върху Москва, Сталинград и Курск, само че историята на Харков 1941-1943 година не отстъпва ни минимум по значимост на тези по-популярни сражения и заслужава да бъде помнена”, написа в умозаключение младият историк.

Под логото на „ История на войните” следва да излязат още потребни томчета за най-важните военни спорове по света и у нас. Предвидени са книги за Кръстоносните походи, Балканските войни, Великата северна война на Петър І, похода на Ханибал и за един малко описван спор – Корейската война.

Автори на четивата са младите историци от фамозния клуб „ Военна история”, основан от студенти в Софийския университет под управлението на проф. Искра Баева. Александър Стоянов, Юлиян Недев и Георги Марков от години дълбаят в историческите сведения за войните в разнообразни столетия – всеки от тях има интерес към някой откъслек от международната история. Имат свое пояснение за аргументите, развиването и последствията от военните спорове.

Така техните книги дават един по-различен, само че меродавен взор към войните. И са приятни за четене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР