Отхвърлянето на френското предложение ще нов шанс за нови искания

...
Отхвърлянето на френското предложение ще нов шанс за нови искания
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер: Отхвърлим ли френското предложение, даваме шанс на България за нови искания, когато е пред избори

Отхвърлянето на френското предложение ще нов късмет за нови претенции от страна на България и ще усложни целия развой, изключително в този момент, когато България е пред избори. Това сподели вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич в изявление за белградския " Блиц ".

„ С измененото, прецизирано, допълнено френско предложение получихме това, за което се борим от години - изчистена дефиниция на македонски език, без бележки под линия, звездички и обяснения, което за нас беше най-важното за опазване на националните ни ползи. Успяхме да защитим македонския език, както обещахме. Гражданите няма от какво да се тормозят, македонският език с това предложение става един от бъдещите публични езици на Европейския съюз. Като пазиме македонския език, ние най-пряко подсигуряваме отбраната на идентичността на македонския народ “, сподели Маричич.

Маричич сподели, че френското предложение за превъзмогване на разногласието Скопие-София има два сюжета – начало на договаряния с Европейски Съюз и действителна опция по-лесно и бързо да се излезе от лабиринта за решение на отворените въпроси с България.

„ Получихме предложение, което дава отговор на всичките ни възражения и по тази причина считам, че си заслужава да бъде прегледано съществено. С френското предложение и персоналното присъединяване на президента (Еманюел) Макрон в целия този развой беше доказано, че Брюксел има волята и желанието Северна Македония и Албания да стартират договаряния “, акцентира Маричич, заявявайки, че другият сюжет би бил отменяне това предложение и очакване на друго, ново, което да даде нов късмет за нови претенции от страна на България и ще усложни целия развой, изключително в този момент, когато България е пред избори. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР