Отхвърлена бе последната жалба, с която родителите на неизлечимо болния

Отхвърлена бе последната жалба, с която родителите на неизлечимо болния ...

Британското правосъдие отхвърли последното обжалване на родителите на неизлечимо болното британче.


Отхвърлена бе последната жалба, с която родителите на неизлечимо болния Алфи, настанен в болница на животоподдържащи системи, отправиха молба лечението му да продължи, предаде Франс прес.

Висшият, Апелативният и Върховният съд се произнесоха в полза на болницата, която иска да се спре лечението на детето. Европейският съд по правата на човека също отхвърли иска на родителите.

Почти двегодишният Алфи Еванс страда от недиагностицирано дегенеративно заболяване на мозъка и според Детската болница Олдър Хей в Ливърпул по-нататъшни опити да бъде лекуван са безполезни. В понеделник обаче родителите му - Том Еванс и Кейт Джеймс се опитаха да получат нова отсрочка, след като Италия даде италианско гражданство на бебето. Те искаха детето им да бъде прехвърлено в педиатричната болница "Бамбино Джезу" в Рим, администрирана от Ватикана. Снощи обаче съдията отхвърли молбата им и разреши на медиците да спрат грижите за малкия Алфи, което ще доведе до смъртта му.

Магистратът постанови, че Алфи е британски гражданин и за него важат решенията на британското правосъдие. Роден на 9 май 2016 г., Алфи бе хоспитализиран през декември в Ливърпул и оттогава е в кома.

В понеделник близо 200 демонстранти се събраха пред болницата, където го лекуват, четяха "Отче наш" и скандираха "Спасете Алфи Еванс".

"Синът ми принадлежи на Италия", заяви баща му пред журналисти и увери, че "няма да се откаже". Папа Франциск се намеси лично в полза на момченцето - неведнъж призова да се поддържа животът му и прие баща му на частна аудиенция във Ватикана, напомня БТА.

Източник: novini.bg