Отговорността на пътя е въпрос и на възпитание, от най-ранна

...
Отговорността на пътя е въпрос и на възпитание, от най-ранна
Коментари Харесай

Бойко Рановски: Отговорността на пътя е въпрос и на възпитание

Отговорността на пътя е въпрос и на образование, от най-ранна възраст да даваме добър образец на нашите деца, да са толерантни и търпеливи, изключително на пътното платно. Това сподели шефът на ДАИ Бойко Рановски в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия. Той уточни, че в учебните заведения има стратегии и образования по сигурност на придвижването, само че образецът на родителите е най-съществен.

По думите му след извършеното на 12 септември съвещание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването всички институции се ангажират да изпълнят съответни ограничения за понижаване броя на произшествията и потърпевшите по пътищата. Такива ограничения има както за Министерство на вътрешните работи, Министерство на превоза, Министерство на регионалното развитие, Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието.

„ Ако всяко от тези министерства извърши своите ограничения, всички имаме вяра, че нещата ще се подобрят ", счита Рановски. Наказанията по Закона за придвижване по пътищата и по Закона за автомобилните транспорти са съответни. Броят на наложените санкции също не е дребен, счита шефът на ДАИ. Факторите, които въздействат на пътната сигурност, са доста и напъните би трябвало да бъдат ориентирани там, където директно може да се повлияе, съобщи Рановски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР