Отговорните за срива на Търговския регистър – директорът и експертите

...
Отговорните за срива на Търговския регистър – директорът и експертите
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията: Отговорните за срива на регистъра не са получили бонуси

Отговорните за срутва на Търговския указател – шефът и специалистите от Дирекция ИОТ, не са получили парични бонуси за последното тримесечие, оповестиха от Агенцията по вписванията.
 В Агенцията по вписвания си раздали 700 хиляди лв. <a href=бонуси тъкмо когато най не заслужавали " >
Днес в. " Сега " разкри, че през месец август, когато Търговският указател се срина за 18 дни и това съществено навреди на бизнеса, чиновниците във ведомството са си разпределили 700 хиляди лв. от горната страна за реализирани през юли резултати.

В отговора на Агенцията по вписванията се показва, че спомагателните хонорари за реализирани резултати са изплатени според Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрации и Вътрешните правила. Сумата за последното тримесечие е 599 007 лева Тя е разпределена съгласно самостоятелна оценка на всеки от общо 635-те чиновници на организацията. Средномесечният фонд " Работна заплата " на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лева

" Всеки шеф търси способи да подтиква чиновниците си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са спомагателните хонорари от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на
бонуси в Агенция по вписванията е разследване от показани положителни резултати на чиновниците и метод да ги мотивираме да не престават да работят дейно ", споделя изпълнителният шеф на Агенцията Габриела Козарова.

Тя е безапелационна, че виновните за срутва на Търговския указател – шефът и специалистите от Дирекция ИОТ, не са получили бонуси за последното тримесечие. " Нека не забравяме, обаче, че останалите чиновници на Агенцията не са спирали работата си, даже и по време на срутва ”, добавя Козарова. 

" След случая, работата в институцията е с по-голям интензитет от нормалния и се работи и в извънработно време. Към момента Агенцията се произнася в период по всички постъпили вписвания, като е преодоляна веселба от 20 дни ", пишат още от ведомството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР