Отговорна, лъчезарна, добра. За скромните си 22 години Лаура Траатс

...
Отговорна, лъчезарна, добра. За скромните си 22 години Лаура Траатс
Коментари Харесай

Различните 5: Лаура Траатс - слънчев лъч добрина

Отговорна, лъчезарна, добра. За скромните си 22 години Лаура Траатс - гимнастичката от националния отбор, ще ви изненада.

Тя е мъдра и будна, подредена, както в дейностите, по този начин и в мислите си, и изцяло наясно с задачите в живота си. Има ползи в неподозирани сфери, а личността ѝ е пъстра и мощна, тъкмо колкото името ѝ, което е особеното за нашите географски ширини. Лаура не парадира с нито едно свое качество. Не може да скрие само усмивката. А тя не е оръжие, тъй като Лаура не води война. Като безоблачен лъч тя просто може да разтопи всеки лед... с доброта.

Ще може да се уверите в това по време на Световната купа по художествена гимнастика, която от 26 до 28 март ще може да гледате директно по RING, bTV, платформата VOYO.BG и уеб страницата btvnovinite.bg.

Снимка: bTV

" Името Лаура значи победа и мощ. Произлиза от лаврово дърво, от което е направен лавровият венец, венецът на успеха. В Римската империя са награждавали спечелилите с лавров венец. В живота бих споделила, че съм мощна персона, имам някои мощни качества. Мисля, че е рано да кажа дали съм победител в живота, само че се усещам като подобен с това, което имам ", споделя тя.

А най-голяма поддръжка на Лаура по пътя към успехите ѝ оказва фамилията.
View this post on Instagram

" Дава ти мощ и криле, когато знаеш, че има хора, които стоят непрекъснато зад теб. Фамилията ми е холандска, защото татко ми е холандец. Вкъщи си приказваме единствено на български език. Семейството ми са едни страхотни хора, доста спокойни. Наистина сме доста сплотено семейство ", споделя гимнастичката.
View this post on Instagram

Освен с родителите си, Лаура е построила мощна връзка със сестра си – Алис. Не без първични " спречквания ".

" Тъй като разликата ни е 3 години и 2 месеца, първоначално, като бях напълно дребна, леко ревнувах. Вниманието, както беше цялото върху мен, като само дете, по този начин внезапно се появи едно бебенце, което го притегли цялото. Но сега тя е една от най-хубавите им приятелки, с нея мога да споделям всичко. Обожавам времето, прекарано с нея и доста добре се разбираме ", споделя тя.
View this post on Instagram

Успехът в семейство Траатс не е непременно! Лаура е научена да живее по този метод.

" Никога не съм усещала някакви заболели упоритости на родителите ми. За татко ми на първо място най-важното нещо е аз да съм добре, а майка ми още от дребна ми споделяше: " Лаури, в залата не се напъвай доста. Ако видиш, че бухалка лети към теб, си пазиш главата и бягаш, да не те удари. ". Благодарение на това, аз знам, че върша всяко нещо за себе си. Във всички тежки моменти, когато знам, че го върша, тъй като аз го желая, а не тъй като някой различен ме кара, това осмисля целия развой ", разкрива тя.

Снимка: bTV

Най-близките обезпечават на Лаура освен успокоение, а и... най-вкусната храна всяка вечер след подготовка! Традицията е доста значима в семейство Траатс.

" Баща ми готви в действителност ужасно, боготворя всичките му гозби. Ако има чорба леща, която е направила майка ми, а тате прави шницели с една холандска фалшификация в месото, и двете със сестра ми избираме шницелите, а лещата остава и мама просто се отхвърля да готви. Но пък десерти и салатите ѝ се отдават доста. Аз в действителност доста обичам десерти! ", споделя тя.

Снимка: bTV

По-сладка от обичаните десерти е единствено любовта. Лаура открива своята половинка Мартин в... детската градина.

" Бяхме гаджета в детската градина. Детска обич, която обаче се оказа много същинска. След това не бяхме в едно учебно заведение, пътищата ни се разделиха. И след това той реши да ми написа. Разбрахме се да излезем, просто да се забележим като остарели другари, само че любовта още веднъж пламна. Вече повече от две години сме дружно и мисля, че това е единствено началото ", споделя тя.
View this post on Instagram

Именно Мартин е един от обичаните събеседници, с които Лаура обича да си приказва за нещата от живота, за смисъла на съществуването, за любовта, фантазиите, копнежите и очакванията.

Освен диалозите, на инат на стандартите и клишетата, тя е от спортистите, които обичат да четат и постоянно намират време за някоя друга страничка.

Снимка: bTV

" Любимата ми книга е " Делириум " на Лорън Оливър. Това е книгата, която несъмнено ме сграбчи и досега не съм чела по-вълнуваща история. Също по този начин " Тайната " на Ронда Бърн ми е доста забавна. Дори желаех да изучавам метафизика. Все още ми е доста забавна тематиката, само че мисля първо да си установя живота и след това от чисто любознание бих записала да изучавам и това ", споделя тя.

Докато на Лаура занапред ѝ следва да се убеждава в силата метафизичните закони, тя е сигурна в едно – нищо не може да си съперничи с добротата.

Снимка: bTV

" Това е най-човешкото качество. Мисля, че това да имаш огромно сърце е най-важното нещо. Добротата се показва в това да искаш другите хора също да са добре, да им помагаш, да си безрезервен. Щастието на другите носи благополучие и за мен ", безапелационна е Траатс.

Лаура зарежда близките с усмивка и подарява благополучие, даже и когато не го осъзнава. Като лаврово стръкче във венец, тя самата е победител на житейския килим.

Снимка: bTV

Първото огромно предизвикателство за нея и девойките от ансамбъла за 2021 година ще бъде Световната купа по художествена гимнастика в София! Надпреварата ще се организира от 26 до 28 март, като и трите дни ще бъдат излъчени директно по RING, на платформата VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg. В неделя (28 март) финалите на обособените уреди може да гледате и директно по bTV
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР