Отговорът на Москва на забраната на Литва за транзит на

...
Отговорът на Москва на забраната на Литва за транзит на
Коментари Харесай

Русия заплаши Литва, че отговорът ѝ за Калининград няма да е само дипломатически

Отговорът на Москва на възбраната на Литва за пренос на артикули, глобени от Европейски Съюз, до съветския анклав Калининград, няма да е единствено с дипломатически, само че и с на практика темперамент. Това разгласи представителят на съветското външно министерство, Мария Захарова, представена от " Ройтерс ".

" Един от главните въпроси беше дали отговорът ще бъде само дипломатически. Отговорът: не ", акцентира тя на седмичния си брифинг.

Отговорът няма да бъде дипломатически, а на практика, означи Захарова. Тя обаче не пожела да посочи естеството на практическите ограничения, които Русия възнамерява да предприеме против Литва.

Вчера секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патуршев предизвести, че страната му ще отговори на възбраната на Литва по подобен метод, че жителите на балтийската страна да ги заболи.

Той разясни, че се създават подобаващи ограничения в междуведомствен формат, които ще бъдат подхванати в близко бъдеще. Последствията от тях ще имат съществено негативно влияние върху популацията на Литва, закани се сподвижникът на Путин.

Калининград, бивше пристанище на Кьонигсберг - столица на Източна Прусия, е високомерен от Червената войска през април 1945 година и е предаден на Съветския съюз след Втората международна война. Той е ситуиран сред двете страни членки на НАТО - Полша и Литва.

Литва разясни, че възбраната за пренос на глобени артикули през нейна територия е просто осъществяване на глобите на Европейски Съюз - набор от ограничения, предопределени да санкционират Путин за нашествието му в Украйна.

От своя страна, съветското външно министерство извика посланика на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер поради обстановката, която Кремъл дефинира като повече от сериозна. Той изясни, че Литва не подхваща едностранни ограничения, а ползва глобите на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР