Отговорът да е преобладаващ на проведения вчера (22 октомври) консултативен

...
Отговорът да е преобладаващ на проведения вчера (22 октомври) консултативен
Коментари Харесай

Референдум в Италия: Северът иска да не плаща за Юга

Отговорът " да " е доминиращ на извършения през вчерашния ден (22 октомври) съвещателен референдум в богатите северни италиански области Венето и Ломбардия, с който се желае повече автономност. Въпросът на допитването беше тъкмо обвързван с автономията, с концепцията за по-голяма финансова самостоятелност: " Искате ли по-голяма самостоятелност? ". Новината обаче идва на фона на информации за хакерски офанзиви, защото плебисцитът се организираше по електронен път.
Според частичните данни присъединяване ще бъде към 40% в Ломбардия и 60% във Венето. Във Венето допитването не би било годно, в случай че не бе минало 50-те % присъединяване. " Да " е много над 90-те %.
Президентът на Ломбардия Роберто Марони бе показал, че присъединяване над 34% ще бъде триумф, макар че съперниците от Демократическата партия предвиждаха проваляне при под 50%.
Президентът на Венето Лука Зая уточни като " добър " резултата с " над два милиона " поданици, които отидоха до урните.
Информацията за резултатите обаче беше помрачена поради вест за хакерска офанзива.
" Имаме три равнища на сигурността, хакерите минаха две. За момента сме малко затруднени, обаждаме се по телефона на всяка община. Окончателните резултати, мисля, ще може да са подготвени след няколко часа ", сподели Зая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР