Отглеждане на картофи в торби – по-богата реколта, върху по-малко

...
Отглеждане на картофи в торби – по-богата реколта, върху по-малко
Коментари Харесай

Отглеждане на картофи в торби – лесен начин, който пести място

Отглеждане на картофи в торби – по-богата годишна продукция, върху по-малко място

Ако не разполагате с огромна градинска повърхност, само че мечтаете да произведете годишна продукция от картофи, евентуално ще ви заинтересува развъждането на картофи в торби. Този необикновен метод на развъждане на картофи ще спести доста място за сметка на картофените кревати, които ще бъдат “заменени ” с елементарни найлонови торбички.

Вариант първи, най-лесният
Ще ви би трябвало огромна найлонова торба – или можете да закупите специфична торба за развъждане на картофи. Известни са случаи на сполучливо развъждане на картофи даже в торби от 5-7 кг.

Торбата би трябвало да се изпълни с плодородна примес, състояща се от почва, компост и хумус. След това направете прорези малко по-големи от 1 клубен в торбата в профил и засадете покълналите картофени клубени в тях. Поставете торбите на комфортни за вас места – сред дърветата, около канавките, по краищата на други насъждения.

Единственото изискване: да не поставяте торбичките на сянка. Това е всичко! Между другото, прибирането на реколтата ще бъде доста елементарно: просто изтърсете земята от торбата. Този необикновен метод на засаждане на картофи може да донесе два пъти повече годишна продукция от обичайното развъждане в градината.

Вариант втори, малко по-сложен
Съществува и способ за развъждане на картофи в торби, при който торбата не би трябвало да бъде напълнена напълно с почвена примес – просто я напълнете със пласт с дебелина към 10 см. След това, би трябвало да посадите картофените клубени и леко да ги полеете. След като клубените поникнат някъде към 7 см, е належащо да се извърши процесът на заземяване, поръсвайки зелените кълнове с плодородна примес дотам, че да се демонстрират единствено малко. По този метод торбата би трябвало да се изпълни последователно, до момента в който почвата доближи 10 см от горната част на торбата.

Можете да съберете пресни картофи от торбите още през месец юли, с цел да получите по-големи и по-зрели картофи, би трябвало да изчакате до края на лятото или даже началото на есента. Прибирането на реколтата също е много елементарно: след изсъхване на върховете, просто би трябвало да изтръскате цялото наличие от торбата и деликатно да извадите всички клубени от почвата.

Вижте още: Запеканки с карфиол – лесни и забавни предписания

Отглеждането на картофи в торби е елементарен и на ниска цена метод, който икономисва място в градината за по-скъпи и вкусни зеленчуци и плодове. А за някои това е метод да се насладят на усета на независимо отгледани картофи, без даже да имат градина. Да, някои вземат решение да отглеждат картофи в торби непосредствено на личния си балкон! Може би ще опитате.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР