Отец Дионисий смята, че премиерът и министрите не трябва да

...
Отец Дионисий смята, че премиерът и министрите не трябва да
Коментари Харесай

Премиерът и министрите вън от църквата, иска отец Дионисий

Отец Дионисий счита, че министър председателят и министрите не би трябвало да бъдат допускани в храмове на Българската православна черква . Това стана ясно от негово изявление в ефира на Нова във връзка противоречивите текстове на Истанбулската спогодба, които ще бъде обсъждана през днешния ден в Народно събрание.

 Обсъждат Истанбулската спогодба
Обсъждат Истанбулската спогодба

Документът бе признат нееднозначно у нас

" Първото, Министерският съвет, който е дал своя вот такова нещо, би следвало да бъде в възбрана да посещава храмовете на Българската православна черква, в случай че не си изтегли предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба. Има две дами, които не знам за какво са толкоз дейни, изключително за госпожа Цачева се удивлявам, тъй като постоянно съм я възприемал като консервативна, и за госпожа Захариева. Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата ", съобщи отец Дионисий.

 Борисов удостовери пред Тимерманс ангажимент към Истанбулската спогодба
Борисов удостовери пред Тимерманс ангажимент към Истанбулската спогодба

България ще търси единодушие за миграцията, връзките ЕС-Турция, цифровизацията, Брекзит и за единството на Европейския съюз

Припомняме, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева провежда социална полемика по законопроекта . Депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и специалисти ще участват на днешното разискване.

По време на дебатите за Истанбулската спогодба пред постройката на Народното събрание и на Софийски университет се организират и митинги " за " и " срещу " ратификацията на документа.

Духовникът се надява да се оцени самото мнение, което е изпратено в Народното събрание, тъй като юридически то е ослепително , тъй като се засягат неща, свързани с Конституцията, с интернационалните контракти, с признати в страната закони. Според него те дават по този начин или другояче гаранция за опция за отбрана. " Надявам се Светият синод да работи и по-остро с изключение на да призове народните представители ", посочи отец Дионисий.

 Истанбулската спогодба обезпечава систематична отбрана на жертвите на принуждение
Истанбулската спогодба обезпечава систематична отбрана на жертвите на принуждение

Нека не губим решимостта и смелостта си да създадем още една крачка напред в битката с насилието против дамите

припомняме, преди ден Светия синод излезе с публична позиция срещу утвърждението на Истанбулската спогодба. Според духовниците този документ би довел до разпад на морала и до " втора гибел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР