Отделите за сигурност могат да работят по-ефективно, когато разчитат на

...
Отделите за сигурност могат да работят по-ефективно, когато разчитат на
Коментари Харесай

Acronis подобрява сигурността с технология Intel TDT


Отделите за сигурност могат да работят по-ефективно, когато разчитат на интегрирани технологии (снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на решения за сигурност Acronis усъвършенства своите системи за киберпревенция против безфайлови офанзиви посредством потребление на технологията Intel Threat Detection Technology (Intel TDT). Това ускорява ролята на интегрираните графични процесори (GPU) на Intel за освобождение на централните процесори (CPU) от дейностите по сканиране на паметта.

С еволюцията и разрастването на киберзаплахите, откривателите на Acronis следят нови видове злотворен код и нови вектори на офанзиви към предприятията като полиморфни зловредни системи и безфайлови офанзиви. Много от заканите употребяват метода „ само-в-паметта ”, който може да е доста сложен за засичане. Технологията Intel TDT разрешава на решенията за киберсигурност на Acronis да освободят изчислителни запаси при сканиране на твърдите дискове и паметта, което води до усъвършенствана продуктивност на системата.

Acronis открива, че като сканира всички процеси в систематичната памет на поддържаните CPU, технологията Intel TDT понижава натоварването на процесорите 2,4 пъти, като ги освобождава от тази работа и я пренасочва към интегрираните GPU.

Решението на Acronis комбинира цялостна киберзащита на база обединен сътрудник с Intel TDT. Това усъвършенстване води до по-ниско натоварване на процесорите, което разрешава по-голям изчислителен потенциал да бъде разполагаем за продуктивна работа и за офис-софтуер, употребен от крайните консуматори, като в това време интервенциите по сигурност, изискващи огромен изчислителен запас, се извършват в интегрираните Intel GPU.

„ Интегрирането на Intel TDT в решенията за киберзащита на Acronis е разумна стъпка за посрещане на потребностите на нашите консуматори ”, сподели Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. Иновацията на Intel TDT ще бъде налична посредством решенията Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect, както и Acronis Cyber Protect Home Office.

„ През миналата година ние забелязахме, че над 50% от засечените офанзиви са безфайлови. Използването на тази технология на Intel е достижение с фундаментално значение, защото ние продължаваме да усъвършенстваме и усъвършенстваме своята машина за справяне със зловредния код ”, добави Пулвермюлер.

Потребители от всевъзможен мащаб, разчитащи на Intel vPro, могат да извършват чести и високопроизводителни процедури по сканиране на паметта, акцентира Карла Родригес, вицепрезидент и общоприет управител на дивизията за развиване на партньорската екосистема в Intel.

„ Тъй като ИТ светът става все по-сложен и продължава своята миграция към облака, върху отделите за сигурност се стоварва все по-голям стрес, когато разчитат на едва интегрирани технологии, създаващи трудност и непреднамерени „ бели петна ” в системите за сигурност ”, разяснява Майкъл Съби, вицепрезидент проучвания в областта на сигурността и доверието в IDC.

Според скорошно изследване на IDC измежду 1 015 експерти от региона на ИТ сигурността в Северна Америка, тъкмо подобен е казусът при по-малките организации, които са по-слабо готови за дейно боравене с разнообразни артикули от голям брой снабдители – и които нямат удобството да са в мощна позиция за преговаряне с голям брой снабдители. Затова е доста по-вероятно те да възприемат метод на работа с интегрирани хардуер и програмен продукт за опазването на крайните устройства, добави Майкъл Съби.

Внедрявайки интегрирано решение като  Acronis Cyber Protect Cloud, организациите могат да понижат времето, което екипите по сигурността прекарват в разнообразни оперативни действия, да намалят разноските за тренинг и да редуцират сложността в своите ИТ платформи, като понижат броя на инструментите, които ръководят, и в последна сметка насърчат бизнес-растежа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР