Отделенията на Русенската университетска болница имат нужда от доброволци, които

...
Отделенията на Русенската университетска болница имат нужда от доброволци, които
Коментари Харесай

Русенската болница спешно се нуждае от доброволци

Отделенията на Русенската университетска болница имат потребност от доброволци, които да се грижат за пациентите и да им отдават топлота и внимание. Затова екипът на здравното заведение е потърсил помощта на Червения кръст и други неправителствени организации. Проблем за началото на сходна хуманна самодейност е неналичието на Закон за доброволчеството, който да контролира правата и отговорностите на сходни запалянковци.

Русе

Във всяко едно поделение на болничното заведение има потребност от хора, които да обръщат внимание на пациентите, да им оказват помощ да се облекат, да им купят вестник, да им почетат книга и да създадат дните им по-леки.
Цветелина Станчева - гл. здравна сестра в Русенската болница: Специалистите по здравни грижи доста добре си правят работата, само че те се занимават най-вече със сестрински грижи, само че те не могат да бъдат непрестанно до леглото на болния, а болният от време на време се усеща уединен, от време на време се нуждае от чаша вода.
Необходимостта от доброволци у нас е не по-малка от тази в други страни, споделят от болничното заведение.
Стела Кръстева - специалист по връзки с обществеността в Русенската болница: В Европа, в родилните отделения в това число има доброволци, които отиват, с цел да гушкат бебета, тъй като, да речем, в този миг майката е на легло и няма опция да направи това.
От Русенската болница държат да уточнят, че доброволците никога няма да компенсират понижения щатен състав на сестрите. Напротив медицински сестри и фелдшери постоянно се пренасочват от едно поделение в друго при потребност. Доброволците в действителност са тези, които обкръжават с внимание и обич пациентите и вършат престоя им в болничното заведение по-приятен и търпим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР