Отделението по УНГ-болести в УМБАЛ Бургас премина на най-високо ниво

...
Отделението по УНГ-болести в УМБАЛ Бургас премина на най-високо ниво
Коментари Харесай

Отделението по УНГ-болести в УМБАЛ Бургас премина на най-високо ниво – вече е клиника

Отделението по УНГ-болести в УМБАЛ Бургас мина на най-високо равнище – към този момент е Клиника по УНГ-болести. Това е втората клиника, разкрита в университетската болница – след тази по съдова хирургия, оповестиха от лечебното заведение. Клиниката по УНГ-болести ще се управлява от доцент доктор Даниел Петков, който неотдавна се хабилитира като доцент в Медицинския факултет на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ". Тук работят четирима експерти по отоларингология, уголемява се опцията за образование на студенти, специализанти и за научна активност.

В Клиниката по УНГ ще продължи да се прави цялостния размер от действия – диагностика, консервативно и оперативно лекуване, в това число интервенции с доста огромен размер и трудност. Преди две години е въведена и кохлеарна имплантация, като центърът е единствен за Югоизточна България. Днес кохлеарната имплантация към този момент се прави регулярно в УМБАЛ Бургас, за задачата е закупена и нова инсталация, подобряваща диагностиката на пациентите, показани за процедурата – уред за проучване на евокирани капацитети. Чрез евокирани (предизвикани) капацитети се мери електрическата интензивност на мозъка в отговор на разнообразни провокирани тласъци — досег, зрителни и слухови дразнения. Измерването на слухови евокирани капацитети дава доста точна информация на експерта има ли и доколко увреждания на слуха. Апаратурата е закупена със средства на Община Бургас и дойде преди дни.

През миналия уикенд в Бургас бе извършен Национален конгрес по отоларингология, в който експерти от УНГ-клиниката се показаха с два отчета – за въздействието на фините прахови частици и влажността на въздуха върху болесттите на горните дихателни пътища при деца и на миниинвазивните способи за диагностика на тумори.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР