Отделението по неонатология на държавната университетска болница в Русе получи

...
Отделението по неонатология на държавната университетска болница в Русе получи
Коментари Харесай

Плетени октоподи успокояват недоносените бебета в Русе

Отделението по неонатология на държавната университетска болница в Русе получи дарени ръчно изплетени октоподи за най-малките пациенти. Идеята за плетени октоподи идва от Дания, където изследванията демонстрират, че октоподите успокояват бебетата - стискането на пипалата усъвършенства дишането, сърцетуптенето и покачва равнищата на О2 в кръвта, оповестиха от болничното заведение.

Плетените октоподчета целят да успокоят бебетата и да внесат комфорт по време на болничния им престой. Докато са в майчината вътрешност, бебетата обичат да хващат пъпната шнур, а пипалата на изплетените октоподчета имитират това чувство, което в това време понижава опцията бебетата да хващат и издърпват сондите и тръбичките, които подкрепят лекуването им, изясняват експерти.

Сред даренията има и шапчици и терлички. Най-много топлота се губи през главата, по тази причина шапчиците са изключително потребни, запазвайки телесната температура на прибързано родените бебета, които са с незряла терморегулация, обясниха медиците.
Дарението е от фондация "Нашите недоносени деца ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР