Отделението по ендокринология в УМБАЛ - Бургас организира безплатни консултации

...
Отделението по ендокринология в УМБАЛ - Бургас организира безплатни консултации
Коментари Харесай

Безплатни консултации с невролог за диабетиците в Бургас

Отделението по ендокринология в УМБАЛ - Бургас провежда безвъзмездни съвещания с невролог за пациенти със захарен диабет, оповестиха от лечебното заведение. Целта е ранна диагностика и навременно лекуване на диабетната полиневропатия – едно от най-честите и рискови затруднения на диабета. Това е увреждане на нервите под въздействието на високата кръвна захар, което може да докара до неприятно действие на всички органи и системи. Около половината от хората със захарен диабет имат някаква форма на увреждане на нервите, като честотата е по-висока при по-голяма отминалост на болестта и нараства с възрастта.

Консултациите ще се организират от доктор Мержана Петкова, специалист-невролог. Записването стартира от през днешния ден – 15 април на тел. 087 9357660. Телефонът е деен от 08 до 15 часа, а часовете се дават до привършване. Прегледите ще стартират от 18 април в Отделението по ендокринология и ще продължат до края на месеца.

Ако сте диагностициран с диабет и имате недоволства от болки, изтръпвания на ръцете или краката, парене, мравучкане, крампи и уязвимост в крайниците, загуба на сензитивност, то тази консултация може да бъде значима за вас. Направление от персонален доктор или експерт не е належащо, само че е добре да носите остарели проучвания, в случай че имате такива.

Кампанията за ранна диагностика на диабетната полиневропатия е следващата обществена идея на единственото в Бургас и района Отделение по ендокринология, което се намира в УМБАЛ Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР