Отдавна се знае, че отглеждането на котки и кучета допринася

...
Отдавна се знае, че отглеждането на котки и кучета допринася
Коментари Харесай

Какви са здравословните ползи от отглеждане на аквариумни рибки?

Отдавна се знае, че развъждането на котки и кучета способства за нормализиране на кръвното налягане, освобождение от напрежението и възстановяване на общото здравословно положение на стопаните и тяхното въодушевление. Оказва се обаче, че четириногите домашни любимци не са единствените, които могат да повлияят благотворно на здравето ни. Същото може да се каже и за цветните папагалчета.

Според учените една от аргументите за това е разнообразните цветове, в които са обагрени животните. Различната форма на рибките също оказва въздействие. Не по-слабо е и въздействието на плавните придвижвания, които те правят.

Аквариум с риби може да внесе освен екзотика в дома ни, само че и да ни придвижи на едно напълно друго място, и да ни откъсне от напрегнатото ни всекидневие. Дори и единствено една пъстра рибка е в положение да ни даде забавна и релаксираща панорама. Наслаждавайки ѝ се единствено за 30 минути, ще се усещаме по-заредени и отпочинали. Забравяме за всички пререкания през дългия ден и компликациите от всекидневието си.

Според последните изследвания постоянното взиране в аквариум с рибки усъвършенства положението на хора, страдащи от диабет, високо кръвно налягане, депресивни положения. Освен това усъвършенства паметта и вниманието.

Учените изясняват, че за цялостното влияние способстват освен пъстрите животни, само че също водораслите в аквариума и шумът на движещата се филтъра вода. Именно това е повода уреди с рибки да се слагат в заведения за хранене, хотели, офиси, лечебни заведения и други Те са положително допълнение към всеки интериор.

Рибките са и измежду най-предпочитаните домашни любимци, тъй като те изискват минимални грижи, не се разхождат из дома ни и не го цапат. Достатъчно е да им осигурите нужното съоръжение на аквариум и оптимални условия, с цел да ви радват с хубостта си. Подходящи са и за пръв домакински любим, тъй че деца на 7 и повече години биха се справили с развъждането им с известна помощ и от родителите, несъмнено.

Най-предпочитаните рибки от младите акваристи са гупи, хелери, бети, молинезии, неонови рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР