Отдавна се лансира идеята кралица Елизабет Втора някой ден да

...
Отдавна се лансира идеята кралица Елизабет Втора някой ден да
Коментари Харесай

Ако кралица Елизабет Втора посети България

 кралица Елизабет

Отдавна се стартира концепцията кралица Елизабет Втора някой ден да пристигна на посещаване в България. И кой знае, някой ден това може в действителност да се случи. Затова, както допуска всяка сходна височайша аудиенция, всичко би трябвало да е авансово изпипано до последната детайлност. И с цел да не се изложим пред чужденците, изготвихме прелиминарен сюжет, който разказва час по час какво следва на кралската персона по време на посещението ú у нас.

10:30 часа – Нейно Величество Елизабет II каца на летище „ София “. Специален автомобил на НСО я съпровожда до хотела. Макар неособено дългия маршрут, по одобрена към този момент традиция, по пътя колата катастрофира към 5-6 пъти. Въпреки случаите, кралицата не дава тип да е обезпокоена, даже в противен случай – гледайки многочислените дупки по които минават, тя допуска, че всичко е част от добре умислен оффроуд атракцион, с който общителните българи желаят да я изненадат.

Нейно Величество е прелестно сюрпризирана и от огромния брой джентълмени, които живеят в България. Мъжете, най-много тези край подлезите, са с шапки свалени до земята. Че в тях дори има и монети. „ Явно желаят да показват богатство на инат на статистиката, че са най-бедни в Европейски Съюз “, усмихва се под мустак Елизабет.

13:30 часа – Кралицата е заведена да види една от  соцзабележителностите на София – НДК. Хем да си вземе и печатче, хем да си накупи от базара евтини термо чорапи, че тази година зимата на Албиона ще е сурова. За наше страдание, вместо на Двореца на културата, каленият да улавя всичко естетическо взор на Нейно Величество се стопира върху другия архитектурен шедьовър в центъра на столицата ни, кръстен с обич от народа „ многоъгълният петох*йник “.

– Уот ис дъ нейм ъф дис монюмънт? – обръща се с присъщото за всеки екскурзиант любознание кралицата към своя хазаин Бойко.

– Дис ис…ъъъ… – министър председателят стартира трескаво да договаря мислено всичко, което знае на британски – Дис монюмънт ис сейд… aaa… ис неймид „ Меникорнърс файвдик “.

От конфуза ни избавя единствено светкавичната реакция на президента Плевнелиев, който незабавно сменя тематиката и заговаря Елизабет за нещо, което живо интересува и двамата, а точно – плетенето на една кука.

16:30 часа – Време е за обичайния следобеден чай. По този мотив кралицата е поканена персонално в къщата на Бойко в Банкя. Преди това, като общителен хазаин, той я развежда из дома си.

– И аз като вас, Ваше Величество, доста обичам домашните любимци и с наслада си ги виждам – споделя министър председателят – С оглед на вашата сигурност обаче трябваше да ги разкараме от къщата, само че мога да ви покажа най-малко къде спят… Ето тук върху тоя вълнен плюш спи котката ми. Много си я обичам, припомня ми за редактор на вестник, щото и тя единствено ми се умилква. Тук пък, в тая дребна дървена къщурка, по принцип е каракачанската ми овчарка. Една такава подарих и на Путин, да не ни се сърди за „ Белене “.

– А каква е тази нетипично огромната къща до нея, да не би да имате и различен домакински любим? – пробва се да покаже заинтригуваност кралицата.

– Имам – ухилва се министър председателят – това е къщичката на Радан Кънев.

19:30 часа – Специално да се запознае с височайшата персона идва футболната легенда Христо Стоичков. Елизабет II е очарована от познанията на Стоичков във връзка с кралското родословие – той чудесно знае майка й Елизабет Боуз-Лайън и вуйна й лейди Алис Кристабел Монтагю Дъглас Скот.

22:30 часа – В последните си минути на българска земя Нейно Величество пожелава да се поразходи из някой софийски квартал. Груба неточност. Въпреки засилената защита, няколко улични кучета, навикнали да ръфат пенсионерско месо, я атакуват. Единствено бързата интервенция на гардовете отървават остарялата аристократка единствено с уплах и нахапана шапка. „ И без това към този момент е излязла от мода “ –  споделя с типично английско възприятие за комизъм кралицата и бързо-бързо се качва в колата, чакайки с неспокойствие да се качи в самолета си.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР