Отдавна е известно, че у нас съществува уникална професионална диверсификация,

...
Отдавна е известно, че у нас съществува уникална професионална диверсификация,
Коментари Харесай

Защо всяка Уста и всеки Задник се изказват за Македония?

Отдавна е известно, че у нас съществува неповторима професионална диверсификация, с помощта на която всеки се занимава с това, за което има допустимо най-ниско равнище на експертиза. Лекарите карат таксита, тлъсти лелки основават диети, нуклеарни физици пишат хороскопи, молекулярни биолози поправят клозетни казанчета, Росен Христов се занимава с енергетика, а Криско и Тото пеят. Само не знам за какво поверихме външнополитическата обстановка на Балканите на най-долните чалгари. Идва ми малко вповече.

Едва замлъкна Задника от диванчето и се отвори Устата, с цел да разсече вековния възел на връзките ни с Македония. Това позастаряло момче, чудноват хибрид сред провинциалния сексапил на Азис и бутиковия кич на Евгени Минчев, подреди поредност малоумни римички от рода на „ дребна провинция с огромни упоритости, отраснала в българските обичаи “. И се трансформира във флагман на поувяхналото ни национално самочувствие.

Как носталгично страдам за времената, когато създателите от лекия род осъзнаваха мястото на лирическите си терзания и се лимитираха в шампанско, сълзи и волни пеперуди. Чат-пат можеше да изкоментират в мерена тирада и някоя футболна тактика като Кали в незабравимото „ 4-4-2 “, само че в интернационалните отношения  не си позволяваха да се намесват.

Вижте, бездарието и скопения мироглед не ме тормозят сами по себе си. Отсъствието на зародишна геополитическа просветеност – също. Сигурен съм, че Парис Хилтън, Дейвид Бекъм и Ким Кардашиян също не вършат разлика сред Войната на розите от 15 век сред Маргарет Анжуйска и херцог Ричард и сериала със същото заглавие с Дамла Сьонмез в основната роля. За благополучие обаче те нямат искания да инкорпорират етно-исторически добавки в съмнителното си творчество.

Ако Гоце, Яне и Тодор Александров можеха да предположат, че единствено след 3-4 генерации национално-обединителните им упоритости ще се трансфорат в дъвка за най-долнопробната театрална форма на културна ширпотреба, несъмнено щяха с кеф да сложат револверите и да бият по едно темане на султана. Щом Задника и Устата пазят идеологическото ти и морално завещание, битката ти е била напълно безрезултатна.

Фолк-кич-рапърът обаче не е отговорен, че се възползва и осребрява най-грозната форма на национално изменничество, осъществено по нашите земи в последния четвърт век. Не, не това, че харизахме Македония в областта на въздействие на сърбоманските необолшевики. А това, че се предадохме на свръхагресивния поход на мазната чалгия и позволихме човеконенавистната й агитация да се лее от малките екрани и радиостанции, от парламентарната естрада и високоговорителите в тролейбуса.

Чалга излъчвания, чалга политици, чалга историци, чалга милионери и чалга безработни, чалга възпитаници и чалга даскалици. Развратът, фалшът и нулевата културна стойност на тази турбо сърбо-турко-гръцка мръсотия ни заля изцяло. Съвсем естествено е да посегне и на външната политика. Днес Устата нагази в Македония, през вчерашния ден Задникът щеше да изпраща космонавти, на следващия ден някоя различен потен фолкаджия ще се набърка в секвенирането на човешкия геном. Дано най-малко да не е Галин, че ще го прочете назад.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР