Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет - тази дъвка

...
Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет - тази дъвка
Коментари Харесай

Борисов е депозирал отказа си от имунитет. Зеленски не дошъл в НС,защото го заплашили с Възраждане

Отдавна е подаден отводът ми от имунитет - тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и през днешния ден към този момент го е завел. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Днес Българска социалистическа партия имаха намерение още веднъж да внесат точката с искане за имунитета на Борисов, в случай че в деловодството на Народното събрание към момента не е подадено документално искане за освобождение от имунитет. 

 

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ ще разгласят претендента си за кмет, когато стартира предизборната акция.

 

„ Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят. Приказките за алените куфарчета не съм ги измислил аз.

 

 

Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени мобифони и всичко останало ", заяви той в отговор на въпрос за номинирания претендент за кмета на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Борисов изясни, че ще кажат техния претендент за градоначалник на София, когато му пристигна времето.

 

" Господин Денков, когато похвали държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиерът Корнелия Нинова.Защото от вчерашните ми диалози и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и останалите сътрудници разбрах, че ние през тези години сме изнасяли голямо количество оръжия. Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставам на интелигентността на българските жители. Факт, че тогава е изнасяно голямо количество оръжия. Не непосредствено за Украйна, с медиатори, това, което е най-голямата им компетентност. И в действителност през вчерашния ден това, което стана е, че елиминирахме медиаторите ", разкри Борисов.

 

" Беше много занимателно, настроението беше доста хубаво и фактически с Кирил Петков бяхме дружно. И точно преглъщайки и его, и, по какъв начин го назовава - самовлюбеност, показахме, че дружно можем да реализираме триумф ", описа Борисов за вчерашната среща с президента на Украйна, на която участваха и управленията на партиите в Народно събрание, без " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

 

Според него срещата е била сполучлива, изключително спрямо диалога с Румен Радев, изясни той.

 

Борисов благодари на Зеленски и за това, че се е срещнал с опозиционните партии Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, които също им помагали за декларацията. На срещата нощес бяха и Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

 

Лидерът на ГЕРБ изясни и за какво Зеленски не е пристигнал в Народното събрание, както се очакваше.

 

" Защото го бяха заблудили, че " Възраждане " ще вършат някакви ексцесии, саботажи и аз персонално му обясних, че това не е в техния жанр. Те имат ясни позиция и в това време тяхната цел, не приказвам от тяхно име, моят прочит е подобен, проследявам техните визити, техните изяви по Европа с " Алтернатива за Германия ", партиите в Италия, Унгария, Австрия - те ще търсят там изява, това е тяхното политическо семейство, както ние в ЕНП, както Политическа партия в демократичната секта. Така че това е обикновено, аз скърбя, че срещата не беше в Народното събрание ", сподели Борисов.

Относно работата на държавното управление, той изрази вяра, че ротация ще има.

 

" Сега за регулаторите да се разберем, когато правилото и механизма, че единствено техните претенденти са хубави, положителни и красиви, отпадне, тогава ще водим диалози ", разяснява Борисов. Предстои те да се схванат за шефовете на Сметната палата, здравната каса и Българска народна банка.

 

„ Надявам се, когато пристигна време за ротация, да си удържат на думата, тъй като в този момент се борят единствено за постове. За регулаторите ще се разберем. Когато правилото и механизмът, че единствено техните претенденти са хубави и положителни, отпадне ", уточни още Борисов. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР