Отчет на комисията „Антикорупция” за шест месеца533 лица на висши

...
Отчет на комисията „Антикорупция” за шест месеца533 лица на висши
Коментари Харесай

Искат отнемане на имане за 67,5 млн. лева


Отчет на комисията „ Антикорупция” за шест месеца
533 лица на висши обществени длъжности не са подали заявления за имущество и ползи

Наложени са санкции за 268 650 лв.

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е внесла 111 претенции в съдилищата за налагане на обезпечителни ограничения, с цена на исковете в размер на 67,5 милиона лева В окръжни съдилища в страната са импортирани искове за лишаване на незаконно имане за общо 397 566 618,94 лева В тази сума влизат и остарели случаи, които не са завършени. Това излиза наяве от доклад за шестмесечието на комисията „ Антикорупция”. От 1 януари до 30 юни т. са влезнали в действие общо 17 правосъдни решения, с които се лишава в интерес на страната имущество за 3,8 милиона лв..

През интервала са докладвани на комисията 533 лица, заемащи висши обществени длъжности, които не са подали заявления за имущество и ползи или са ги подали отвън откритите периоди.. За 243 от тях е взето решение за осъществяване на инспекция за нелегално добито имущество. За останалите е открито, че закъснението се дължи на справедлива неспособност - главно усложнения, свързани със здравословно положение или пандемичната конюнктура.

През първото шестмесечие са постъпили и 121 сигнали за спор на ползи, от които са формирани 46 производства. След открит спор на ползи са наложени са финансови наказания за 268 650 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР