Отборите от Зона Пловдив, Варна и София стартираха с убедителни

...
Отборите от Зона Пловдив, Варна и София стартираха с убедителни
Коментари Харесай

Победи за Пловдив, Варна и София на старта на “Турнир на талантите” 2023

Отборите от Зона Пловдив, Варна и София стартираха с безапелационни триумфи присъединяване си във второто издание на “Турнир на гениите ”, в което се включват проектонационали до 14-годишна възраст от шест разнообразни области на България. Тридневната конкуренция, която ще продължи до неделя, 21 май, се организира в Национална футболна база “Бояна ”.

В първата среща за деня представителите на Пловдив надделяха с 3:1 връстниците си от Велико Търново пред погледа на националния селекционер Младен Кърстаич и техническия шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов.

Във втория конфликт се изправиха тимовете от Зона Варна и Зона Благоевград, а с крайната победа се поздравиха момчетата от морската столица, които надделяха противника си с 4:2. В най-резултатния дуел за деня пък играчите от Зона София реализираха безапелационен триумф с 8:0 над Зона Бургас.

Веднага след първите мачове от шампионата гениите се срещнаха с футболистите на “Левски ” и националния тим Филип Кръстев и Андриан Краев. Двамата описаха за своите първи стъпки в обичаната игра и дадоха скъпи препоръки и упътвания на подрастващите. Събитието приключи с подписи и фотоси за младите футболисти.

“Турнир на гениите ”, който е част от плана " Футболно бъдеще ", един от основните цели в 4-годишната Стратегия за развиване на Българския футболен съюз, продължава с още три мача в събота, 20 май.Резултати от първия ден:

Зона Пловдив – Зона Велико Търново 3:1

Зона Варна – Зона Благоевград 4:2

Зона София – Зона Бургас 8:0

 

Програма за събота, 20 май:

10:00 Зона Велико Търново – Зона Бургас

11:30 Зона Пловдив – Зона Благоевград

13:00 Зона София – Зона Варна
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР