Отборите на Ювентус и Торино откриха 35-ия кръг в Италия

...
Отборите на Ювентус и Торино откриха 35-ия кръг в Италия
Коментари Харесай

Кристиано забрани на Торино да се намеси за зона ШЛ

Отборите на Ювентус и Торино откриха 35-ия кръг в Италия с тъждество 1:1 между тях на „ Алианц Стейдиъм” в петъчен мач. Макар да е към този момент публично първенец на Италия, то Ювентус излезе с пределна мотивация в градското дерби против съперника, който пръв удари в срещата – Саша Лукич откри резултата в 18-ата минута, само че Кристиано Роналдо в 84-ата осъществя своя 21-и гол в шампионата, оставайки на трето място в голмайсторската конкуренция с Кжищоф Пионтек, Дуван Сапата и Фабио Куалярела.



По този метод Торино остана шести с 57 точки, на две зад Аталанта, който е четвърти, само че всички тимове пред Торино имат мач по-малко, като разликата може да набъбне съществено при оставащи три мача до края на сезона. Ювентус пък ще остане водач след завоюваната купа, само че е в серия от два следващи мача без победа с 89 точки, на 19 пред втория Наполи (70).

Мачът започва с искания за дузпа от страна на Ювентус, като Кристиано Роналдо претендираше, че е фаулиран от вратаря на Торо Салваторе Сиригу, само че сигнал за дузпа не бе даден. Малко по-късно пък Андреа Белоти стреля рисково, но Шчесни боксира топката настрана, с цел да предотврати гол за гостите.

„ Граната” съумя да поведе в 18-ата минута в дербито на града след груба неточност на Миралем Пянич. Кълбото му бе взето от Саша Лукич в полето на Юве и той от близко мъчно можеше да не порази вратата на домакините – 1:0 за Ювентус. До края на първата част „ бианконерите” натискаха последователно своя градски противник, само че съществени положения пред вратата на Сиригу нямаше.

Второто полувреме започва с пропуск на Кристиано Роналдо, който надскочи Глейсон и стреля с глава, само че топката отлетя високо над вратата на Торо.

Последваха пропуски на Леонардо Спинацола и Мойс Кийн, само че първият добър късмет за нападателя на Юве пристигна в 76-ата минута. Тогава стрелецът на Юве овладя топката и се обърна доста добре към вратата на съперника, само че необичайно по какъв начин я прати извънредно неопределено настрана.

Осем по-късно Спинацола поде следващ рейд отляво и достави топката впечатляващо за Роналдо, който се извиси над всички с глава прониза Сиригу, с цел да изравни резултата – 1:1. Това бе и последното по-интересно събитие на стадиона на Ювентус, като "старата госпожа " ще гостува на Рома в идващия кръг, до момента в който Торино ще одобри Сасуоло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР